Spasovdanska litija menja trase gradskog prevoza: Pogledajte mapu ulica koje će večeras biti zatvorene

25.05.2023

11:32

0

Pomenute deonice ulica će se zatvarati povremeno, u vremenu od 17.30 do 20 časova, a zatvaranje će trajati do prolaska Litije

Spasovdanska litija menja trase gradskog prevoza: Pogledajte mapu ulica koje će večeras biti zatvorene
spasovdan (1) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Srpska pravoslavna crkva pozvala je sve one koji žele danas, na praznik Vaznesenja Gospodnjeg, da uzmu učešće u Spasovdanskoj litiji, da se od 18 časova okupe u Ulici kralja Milana, na potezu od Terazija do raskrsnice sa Ulicom Miloša Velikog, i da na licu mesta poslušaju uputstva organizatora.

Programom je predviđeno da Litija krene u 19 časova, zastane na uglu ulica Kralja Milana i Kralja Milutina, gde će patrijarh srpski Porfirije služiti pomen postradalim đacima, mladima postradalim u mladenovačkim selima i svim žrtvama porodičnog i svakog drugog nasilja. 

Procesija predvođena kivotom s moštima Svetog Nikolaja Srpskog će preko Trga Slavija i Bulevara oslobođenja doći do Spomen-hrama Svetog Save, pred kojim će patrijarh služiti moleban i obratiti se vernom narodu. 

Google Maps
 

 

- S verom i molitvom, uz Svetog vladiku Nikolaja, koračajmo beogradskim ulicama radi isceljenja duše i tela, osvećenja ulica i trgova i za mir među ljudima - saopštila je SPC.

Pomenute deonice ulica će se zatvarati povremeno, u vremenu od 17.30 do 20 časova, a zatvaranje će trajati do prolaska Litije.

Vozila JGP-a prolazak Litije čekaju na trasi, pa nastavljaju redovno da saobraćaju.

Mošti vladike Nikolaja u Hramu do nedelje

Mošti vladike Nikolaja će u Hramu Svetog Save biti do nedelje, zaključno sa večernjim bogosluženjem, do kada će narod moći da dođe i pokloni se svetitelju.

Kivot sa moštima Svetog vladike Nikolaja krenuo je juče ka Beogradu u pratnji episkopa valjevskog Isihija i lipljanskog Dositeja i pripadnika Vojske Srbije.

U porti Vaznesenjske crkve su ih dočekali patrijarh Porfirije, državni sektretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović i članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba Vojske Srbije, a pripadnici Garde Vojske Srbije uneli su kivot u crkvu.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: J.N.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike