Sveti vladika Nikolaj Žički i Ohridski na čelu beogradske Spasovdanske litije: Molitvom izmolimo blagosloveni mir među ljudima!

10.05.2023

14:40

0

Na čelu Litije, koja će gradskim ulicama, od Vaznesenjskog do Svetosavskog sabornog hrama krenuti 25. maja u 19.00 časova, biće kivot sa moštima Svetog vladike Nikolaja

Sveti vladika Nikolaj Žički i Ohridski na čelu beogradske Spasovdanske litije: Molitvom izmolimo blagosloveni mir među ljudima!
spasovdan (3) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Srpska pravoslavna crkva saopštila je da će ovogodišnja slava prestonog Beograda, Vaznenjenje Gospodnje i tradicionalna Spasovdanska litija, zbog stradanja i gubitka života naših mladih ljudi u gradskim opštinama Vračar i Mladenovac, zbog bola i tuge vascelog naroda za nevino postradalima biće u znaku reči Svetog vladike Nikolaja Žičkog i Ohridskog: Molitvom izmolimo blagosloveni mir među ljudima!

Na čelu Litije, koja će gradskim ulicama, od Vaznesenjskog do Svetosavskog sabornog hrama krenuti 25. maja u 19.00 časova, biće kivot sa moštima Svetog vladike Nikolaja, koji će izuzetno, radi utehe naroda u ovim teškim danima i radi duhovnog okrepljenja biti donet iz manastira Lelić kod Valjeva.

Prethodnog dana, 24. maja svete mošti vladike Nikolaja biće prenete u valjevski Saborni hram, odakle će, posle molebna, svečano u pratnji Preosvećenog Episkopa valjevskog Isihija krenuti ka Vaznesenjskoj crkvi u Beogradu, gde će biti dočekan u večernjim časovima, pred praznično bdenje.

U Vaznesenjskom hramu mošti će biti i na sam dan praznika, da bi u večernjim časovima u svečanoj Spasovdanskoj litiji bile prenete do hrama Svetog Save, gde će Njegova Svetost Patrijarh srpski Porfirije služiti moleban i besedom se obratiti okupljenom narodu, navedeno je u saopštenju informativne službe Srpske Pravoslavne Crkve.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike