Sutra u više beogradskih opština akcija suzbijanja komaraca

18.05.2023

17:01

0

Apeluje se na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad

Sutra u više beogradskih opština akcija suzbijanja komaraca
Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća“ sutra će uređajima sa zemlje sprovoditi akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda.

U petak 19. maja od 18.00 časova do ponoći, ekipe „Čistoće“ vršiće tretman suzbijanja odraslih jedinki komaraca, na sledećim lokacijama: Ada Ciganlija, Makiš, Grocka, Brestovik, Nasip od 45 Bloka ka Ostružničkom mostu i Surčinsko polje, Nasip Progar, Boljevci, Jakovo, Vinča, Ritopek.

Preparat koji ekipe JKP „Gradska čistoća“ koriste za tretman termalnog zamagljivanja odraslih jedinki komaraca sa zemlje registrovan je od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda, što znači da građani nisu u opasnosti zbog upotrebe preparata, te da nema razloga za strah.

Apeluje se na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike