"Gradska čistoća" nastavlja suzbijanje krpelja: Evo na kojim će lokacijama biti sprovedena akcija

26.04.2023

15:57

0

Apeluje se na sugrađane da ekipama omoguće nesmetan rad

"Gradska čistoća" nastavlja suzbijanje krpelja: Evo na kojim će lokacijama biti sprovedena akcija
Krpelj - Copyright Pixabay

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP "Gradska čistoća" nastaviće sutra prolećnu akciju suzbijanja krpelja na javnim gradskim površinama.

Akcija suzbijanja krpelja će se sprovoditi od 10 do 14 časova i obuhvatiće javne zelene površine Košutnjaka, Pionirskog grada, SRC „Surčin”, Bojčinske šume, Avale, SP „Jajinci”, Ade Huje, od Pančevačkog mosta ka Malom raju, od Pančevačkog mosta ka Crvenki, Makiša, Filmskog grada, Nove Skojevske i Lazarevca - zelene površine oko sportskog centra, Očage.

Dinamika suzbijanja krpelja zavisi od rezultata monitoringa i vremenskih uslova. Aktivnost krpelja je uslovljena temperaturom i vlagom, kao i dužinom dana, a njihova brojnost iz godine u godinu varira u zavisnosti od klimatskih uslova.

U našim krajevima aktivnost krpelja se javlja u dva perioda, u toku proleća i jeseni. Za vreme visokih letnjih, kao i niskih zimskih temperatura, aktivnost krpelja opada.


Za suzbijanje ovih zglavkara koristi se preparat koji je registrovalo Ministarstvo za zaštitu životne sredine i koji je upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda, bezbedan je po zdravlje ljudi, te građani nemaju razloga za strah.

Apeluje se na sugrađane da ekipama koje sprovode tretmane suzbijanja krpelja omoguće nesmetan rad, kao i na pčelare da preduzmu potrebne mere za zaštitu pčela tokom sprovođenja tretmana.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike