U toku paljenje sveća ispred Starog dvora: Šapić položio venac ispred Skupštine grada, građani počeli da pristižu (FOTO)

05.05.2023

19:10

0

Ispred Starog dvora nalazi se i veliki broj komunalnih policajaca

U toku paljenje sveća ispred Starog dvora: Šapić položio venac ispred Skupštine grada, građani počeli da pristižu (FOTO)
Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

Skupština Grada Beograda organizovala je paljenje sveća ispred Starog dvora, povodom dva masovna ubistva koje su se u Srbiji dogodila u poslednja tri dana.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić položio je venac ispred Skupštine grada u pomen žrtvama obe tragedije i zapalio sveće.

Građani su počeli da pristižu, za sada u malom broju, i počeli da pale sveće. Ispred Starog dvora nalazi se i veliki broj komunalnih policajaca.

tragediji koja se dogodila u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, 13-ogodišnji Kosta K. ubio je osmoro učenika i čuvara i šestoro ranio, dok je u masovnom ubistvima u okolini 21-godišnji Uroš B. ubio osam osoba, a ranio četrnaest.

Psihološka podrška za sve kojima je to potrebno

Savetovalište za brak i porodicu Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu, u cilju podrške porodicama stradalih u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, omogućilo je psihološku pomoć svima kojima je to potrebno, saopštilo je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.

Tu se, pored ostalih, odnosi na nastavnike, učenike, mlade, kao i na sve druge građane, kojima je potrebna podrška usled nedavnih tragedija.

Svi oni mogu da potraže psihološku pomoć pozivom na brojeve telefona 011/27-52-224 i 011/26-50-093, svakog radnog dana od 7.30 do 15.30 sati.

Nakon toga, u narednom periodu biće određen terapijski rad sa članovima porodica žrtava, kao i sa svima koji su pogođeni ovom tragedijom, kao prioritet u radu Savetovališta za brak i porodicu Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike