Grad preuzeo troškove i organizaciju sahrana stradalih u školi na Vračaru

05.05.2023

14:20

0

Nadležne službe već pripremaju organizacione detalje u vezi sa sahranama

Grad preuzeo troškove i organizaciju sahrana stradalih u školi na Vračaru
slika Dragana Vlahovića - Copyright 24sedam/Lj.K.

Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević izjavio je danas da je gradska uprava preuzela pokrivanje troškova i organizaciju sahrana stradalih u OŠ "Vladislav Ribnikar".

- Grad Beograd se zahvaljuje porodici Dončić na izrazima saučešća i javno izrečenoj želji da snosi troškove sahrane poginulih đaka OŠ "Vladislav Ribnikar". Obaveštavamo javnost da je Grad Beograd, od momenta kada je gradonačelnik najavio svaku vrstu pomoći porodicama stradalih, u komunikaciji sa njima i jedna od prvih stvari koja je dogovorena jesu pokrivanje svih troškova i organizacije sahrana, kao i da nadležne službe već pripremaju organizacione detalje u vezi sa sahranom. Naravno, kako smo i najavili, porodice stradalih će dobiti i druge vidove pomoći od svog grada, a ovo je samo prva u nizu - rekao je Nikodijević.

Prema njegovim rečima, Grad Beograd je zahvalan svim ljudima dobre volje, pojedincima i ustanovama iz Srbije i čitavog regiona, koji su uputili izraze iskrenog saučešća na adresu Skupštine Grada Beograda.

- Molimo sve dobrotvore koji su iskazali želju da pomognu, da usmere svoje donacije ka humanitarnim ustanovama u sistemu socijalne zaštite Grada Beograda. O svim daljim aktivnostima rukovodstvo Grada Beograda obaveštavaće građane redovno - naveo je Nikodijević.

Luka Dončić poručio je ranije će platiti pogrebne usluge stradalima u školi na Vračaru.

- Zbog tragedije i izgubljenih dečijih,nevinih života moje srce je slomljeno! Moje misli su sa porodicama žrtava i celom nacijom.  Moja fondacija,povodom ovog teškog i nemilog dogadjaja,pruža podršku svim porodicama,učenicima i nastavnicima osnovne škole Vladislav Ribnikar - naveo je na Tviteru.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike