Osnovci sa Savskog venca moći će besplatno da gledaju utakmice Partizana!

13.04.2023

17:18

0

Ponosni smo na to što je i Partizan podržao našu važnu inicijativu i otvorio svoje sportske kapacitete za najmlađe stanovnike Savskog venca - rekao je Miloš Vidović

Osnovci sa Savskog venca moći će besplatno da gledaju utakmice Partizana!
Navijači Partizana - Copyright MN Press

Osnovci iz beogradske opštine Savski venac moći će, u pratnji svojih roditelja ili staratelja, besplatno da posećuju utakmice u organizaciji klubova sportskog društva "Partizan", ističe se u danas verifikovanom sporazumu o saradnji između "Partizana" i te gradske opštine.

U saopštenju službe za informisanje GO Savski venac navodi se da su pomenuti sporazum potpisali generalni sekretar JSD "Partizan" Željko Tanasković i predsednik Gradske opštine Savski venac Miloš Vidović.

Dodaje se da je inicijativu za saradnju uputila Gradska opština sa ciljem da sport bude dostupniji svakom detetu sa Savskog venca.

- Ponosni smo na to što je i Partizan podržao našu važnu inicijativu i otvorio svoje sportske kapacitete za najmlađe stanovnike Savskog venca, a program koji smo ugovorili obezbeđuje njihovo uključivanje u trenažne aktivnosti potpuno besplatno u određenom terminu i vremenskom roku - naveo je predsednik opštine.

On je istakao da je sada deci na raspolaganju korišćenje kompleksa dva najveća sportska kluba - "Partizana" i "Crvene zvezde" - i da je ovakav vid podsticaja "najbolji način da se školarci motivišu da svakim danom budu sve bolji i uspešniji".

- Savski venac, kao lokalna samouprava ima za cilj, kontinuirano jačanje sistema razvoja školskog sporta i organizaciju različitih besplatnih sportsko-rekreativnih programa namenjenih svim uzrastima i generacijama - naglasio je Vidović.

Dodaje da je reč o dugogodišnjoj saradnji sa velikim brojem različitih klubova sa Savskog venca.

- Potpuno besplatno obezbeđujemo pohađanje raznovrsnih školica, a između ostalog građani mogu da pohađaju plivanje, košarku, fudbal i slično - naveo je prvi čovek Savskog Venca.

Naglasio je da ta gradska opšina kontinuirano podržava i aktivnosti koje imaju za cilj da mališani provode kvalitetno vreme edukativnog karaktera, da razvijaju takmičarski duh i podstiču pravilan rast i razvoj.

Prema rečima predsednika opštine, rekordno interesovanje dece za sportskim aktivnostima najbolji je pokazatelj koliko je ova inicijativa značajna i potrebna građanima sa teritorije opštine.

- Novim sporazumima Savski venac želi da pruži punu podršku mlađim naraštajima da svoj talenat i ljubav ka sportu usmere ka osvajanju medalja i budu vrhunski šampioni. Na našoj opštini imamo jako talentovane mališane koji žele da se bave sportom, a pomažemo i kroz različite besplatne programe i motiviše ih da stiču dobre navike - zaključio je Vidović.

Generalni sekretar JSD "Partizan" Željko Tanasković istakao je da ga raduje interesovanje dece za sportske aktivnosti.

- Ovaj sporazum je najlepši vid saradnje i podrške mlađem naraštaju da svoj talenat i ljubav prema sportu usmere ka daljem sportskom angažovanju, kao i da su neka od te dece budući uspešni sportisti i šampioni - rekao je Tanasković.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike