Šapić: Vreme je da prestanu da se lažu stanovnici leve obale Dunava

12.04.2023

14:52

0

On je meštanima ovog dela grada rekao da im je mnogo obećavano, ali da se poštovanje pokazuje samo ukoliko im se govori istina

Šapić: Vreme je da prestanu da se lažu stanovnici leve obale Dunava
Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić - Copyright Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić obišao je danas radove na izgradnji kanalizaciono-crpne stanice "Krnjača 2" i razgovarao s građanima sa leve obale Dunava o rešavanju njihovih problema. 

On je meštanima ovog dela grada rekao da im je mnogo obećavano, ali da se poštovanje pokazuje samo ukoliko im se govori istina.

- A istina je da je nabavka raspisana samo za deo leve obale Dunava, a ne za celu kako je najavljeno i to je još jedna neistina u nizu. Kanalizaciona crpna stanica počela je da se radi pre dve godine, a biće u potpunosti završena za oko mesec dana. Ona ima kapacitet da opslužuje čitavu levu obalu Dunava. Kada je budemo pustili u rad, a očekujemo da će to biti 1. juna, ljudi koji žive u ovom delu leve obale Dunava moći će da dobiju priključke na kanalizaciju - istakao je Šapić. 

Beoinfo
Crpna stanica "Krnjača 2"

On je ukazao na nove nelegalne priključke zbog čega je došlo do izlivanja fekalija u kolektor što će opet ugroziti sugrađane koji žele da se legalno priključe. 

- Ukoliko do juna ne dobijemo sredstva od EIB za ovaj projekat, ne možemo više da čekamo i moraćemo da nađemo drugi način finansiranja jer se čekanje odužilo na pet godina. Apelujemo na najviše organe Evropske investicione banke da utiču na odobravanje  kredita. Bilo bi najbolje da ostanemo sa njima jer nećemo gubiti vreme na traženje alternativnog finansiranja. Nama su procesi ponuđača prošli, imamo izvođača koji ispunjava uslove da može da krene sa radovima - rekao je Šapić.

Beoinfo
 

Prema njegovim rečima građani ovog dela grada dobiće informaciju da li se kreće sa radovima u toku leta.

- Rok za završetak je dve i po do tri godine. Glavni kolektor će imati dva kraka i sve će ići u crpnu stanicu koja će prečišćenu vodu ispuštati u Dunav. Dok budemo ovo radili ući ćemo u projektovanje kanalizacije za preostali deo i tako završiti kanalizaciju za celu levu obalu Dunava. Za četiri ili pet godina moći ćemo da kažemo da je sve završeno - pojasnio je Šapić.

Beoinfo
Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić

Moramo da obezbedimo elementarne uslove za život svim stanovnicima leve obale Dunava koja se širi velikom brzinom, naveo je Šapić i istakao da će projekti koji su u planu učiniti da građani ovog dela grada imaju normalne uslove za život. 

Šapić je rekao da će svi radovi biti koordinisani sa zahtevima građana, kako se ne bi remetio njihov normalan život. Na terenu će redovno biti i gradski menadžer i predsednik opštine Palilula, ali i predstavnici čitavog tima Gradske uprave.  

Beoinfo
 

- Vi koji živite u zoni radova, slobodno dolazite jer niko ne može bolje da nam da sugestiju kako da prevaziđemo ili ublažimo eventualni problem na terenu - naveo je Šapić. 

Građani su zahvalili gradonačelniku što je došao, na šta je on naglasio koliko mu je značajna komunikacija s njima, te da mu je to obaveza. 

- Želja mi je da u komunikaciji s građanima pomerim standarde, da ne bude sve u domenu prazne priče već da se čujemo - naveo je Šapić. 

Događaju je prisustvovao gradski menadžer Miroslav Čučković, kao i čelnici Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, "Beogradskog vodovoda i kanalizacije" i Opštine Palilula. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike