Blokada ulice kontejnerima je uspela! Borba Mirijevaca protiv izlivanja fekalija nije bila uzaludna - evo kakav je dogovor postignut

17.10.2022

06:45

0

Čučković je rekao da oni potpisivanjem ovog sporazuma pristupanju trajnom rešenju problema

Blokada ulice kontejnerima je uspela! Borba Mirijevaca protiv izlivanja fekalija nije bila uzaludna - evo kakav je dogovor postignut
cerak fekalije kanalizacija 2102 2022 foto nenad vujanovic (15) - Copyright 24sedam/Nenad Vujanović

Stanari Mirijeva, koji žive u ulici Nikole Doksata i Jovanke Radaković, a odakle se izliva kanalizacija zbog koje su danima protestovali, moraće da kupe posebnu opremu koja će sakupljati otpadne vode u jami. 

Sporazum o rešavanju ekološkog problema - izlivanja nelegalne kanalizacija na trotoar i ulicu, stanari su potpisali na sastanku koji se održao u opštini Zvezdara, a kojem su prisustvovali predsednik opštine Vladan Jeremić, gradski menadžer Miroslav Čučković, pomoćnik gradonačelnika Cvijo Babić i Zoran Živković, izvršni direktor JKP "Gradska čistoća".

Čučković je rekao da oni potpisivanjem ovog sporazuma pristupanju trajnom rešenju problema. 

Printscreen/Facebook
 

- Mi smo se kao gradska uprava dogovorili da rešavamo svako problem direktno i u dogovoru s građanima. Danas smo postigli dogovor sa dva predsednika skupštine stanara, da se ovaj problem reši. Da se pre svega odliv fekalnih i otpadnih voda pohrani u ekološkim sudovima koji su predviđeni za takve objekte, u obliku septičkih jama, posle toga će opština Zvezdara obaviti tehnički deo posla, povezivanje tih jama. Sama kupovina jame bila bi obaveza skupštine stanara - rekao je Čučković.

On je dodao da je dogovoreno i da  zgrada, iz koje potiče problem sa kanalizacijom, uđe u sistem naplate "Infostan" i da JKP "Gradska čistoća" preuzme pražnjenje te jame. 

24sedam/Nenad Vujanović
 

Podsetimo, Mirijevci su mesecima unazad apelovali nadležne da reše problem sa svakodnevnim izlivanjem kanalizacija, zbog čega su čak i u dva navrata organizovali proteste u kojima su kontejnerima blokirali saobraćajnicu na nekoliko sati. 

Stanari su strahovali od zaraze, a najviše oni koji svoju decu ulicom Jovanke Radaković vode do vrtića. 

Oni su od aprila, kada su otpadne vode počele da se izlivaju, sgradskim i opštinskim čelnicima poslali više od 2.000 dopisa. Međutim, odgovornost se kao "vruć krompir" prebacivala s jednih na druge, sve dok stanari nisu izašli na ulice kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo. 

Bonus video 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike