U Obrenovcu se gradi novih 100 kilometara kanalizacione mreže: Evo u kojim naseljima će se izvoditi radovi

08.02.2023

11:33

0

Ovaj posao je vrlo zahtevan i podrazumeva izlazak inženjera u svaku ulicu - naveo je direktor "Vodovoda"

U Obrenovcu se gradi novih 100 kilometara kanalizacione mreže: Evo u kojim naseljima će se izvoditi radovi
Ilustracija - Copyright Profimedia

Realizacijom projekta "Čista Srbija" na teritoriji opštine Obrenovac planirani su projektovanje i izgradnja novih 100 kilometara kanalizacione mreže.

U Breštanskoj ulici, u mesnoj zajednici Urovci, u toku je izgradnja kućnih priključaka za kanalizacionu mrežu, odnosno završni radovi na izgradnji kanalizacione mreže.

- Ovaj posao je vrlo zahtevan i podrazumeva izlazak inženjera u svaku ulicu i kao takav traje dugo - rekao je direktor JKP "Vodovod i kanalizacija" Branko Matić.

Profimedia
 

On je naveo da građani zbog izgradnje kanalizacione mreže imaju dosta problema u svakodnevnom funkcionisanju, posebno u delovima grada gde su ulice uske, pa delovi na kojima su izvođeni radovi ostanu neki period neasfaltirani.

- Međutim, procedura je takva, da treba sačekati neko vreme, pre samog asfaltiranja, kako ne bi došlo do pucanja asfalta - rekao je Matić, koji je zamolio građane za strpljenje dok traju radovi, ali i najavio nove građevinske radove u naselju Mladost.

Matić je istakao da je dobijena građevinska dozvola za izvođenje radova na izgradnji kanalizacione mreže u mesnoj zajednici Barič i najavio početak građevinskih radova u tom delu opštine Obrenovac.

Takođe, on je naveo da je projektom obuhvaćena izgradnja kanalizacione mrže u mesnim zajednicama Zvečka, Urovci, Krtinska, jedan deo naselja Gaj, kao i deo industrijske zone.

Direktor "Vodovoda" je dodao da se radi na projektovanju nastavka mreže u Zvečkoj, od nadvožnjaka do Ratara, kao i deo Mislođina, ali i ceo Barič.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike