Otvorena manifestacija "Dečje vaskršnje čarolije": "Deca čine ovaj svet boljim i lepšim, od njih treba da učimo" (FOTO)

11.04.2023

18:02

0

Autor: Lj. S.

Ona je tom prilikom prisutnima čestitala predstojeće uskršnje praznike

Otvorena manifestacija "Dečje vaskršnje čarolije": "Deca čine ovaj svet boljim i lepšim, od njih treba da učimo" (FOTO)
Copyright Beoinfo

Zamenica gradonačelnika Vesna Vidović otvorila je danas 25. tradicionalnu manifestaciju "Dečje vaskršnje čarolije", a povodom obeležavanja najradosnijeg hrišćanskog praznika Vaskrsa.

Manifestacija je otvorena u Konaku knjeginje Ljubice, a pokrovitelji su Grad Beograd, zajedno sa patrijarhom srpskim Porfirijem i prestolonaslednikom Aleksandrom II Karađorđevićem, navodi se u saopštenju pres službe Grada Beograda.

Vidović je istakla da deca čine ovaj svet boljim i lepšim, kao i da od njih treba da učimo kakav on treba da bude.

Beoinfo
Zamenica gradonačelnika Vesna Vidović

- Gledajući ih danas kako oslikavaju vaskršnja jaja, mislim da su deca istinski umetnici, najiskreniji stvaraoci radosti i ljubavi. Ovde se danas vidi jedinstvo sve naše dece iz Beograda. Naročito se radujem dolasku dece sa Kosova i Metohije, kao i dece iz Niša, Sremskih Karlovaca, Jagodine, Banjaluke, Skoplja i drugih krajeva, koja su gosti našeg grada i kojoj želim dobrodošlicu u Beograd - rekla je Vidovićeva.

Ona je tom prilikom prisutnima čestitala predstojeće uskršnje praznike.

Beoinfo
 

- Radost okupljanja na najveći hrišćanski praznik, koji je simbol novog rođenja i večnog života, najlepše se doživljava sa decom - poručila je zamenica gradonačelnika.

Prisutnima su se obratili i patrijarh srpski Porfirije, prestolonaslednik Aleksandar II Karađorđević i predsednik organizacije "Deca Palilule" Branislav Jović, a događaju je prisustvovala i direktorka Muzeja grada Beograda Jelena Medaković.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike