Beograd učestvovao na Samitu Mreže B40: Značajan projekat za razvoj srpske prestonice - spuštanje grada na reke (FOTO)

24.01.2023

09:51

0

Autor: Lj. S.

Zamenica gradonačelnika je rekla da je sadašnjost uvek teška, jer se u njoj problemi rešavaju

Beograd učestvovao na Samitu Mreže B40: Značajan projekat za razvoj srpske prestonice - spuštanje grada na reke (FOTO)
Samit B40 - Copyright Beoinfo

Na Samitu Mreže B40 balkanskih gradova u Atini učestvovao je Grad Beograd, čiju je delegaciju predvodila zamenica gradonačelnika Vesna Vidović.

Ona je, obraćajući se prisutnima na Samitu, izrazila zahvalnost što je upravo Beograd prepoznat kao važan partner u procesima saradnje i donošenja rešenja za izazove velikih gradova.

Vidovićeva je rekla da je sadašnjost uvek teška, jer se u njoj problemi rešavaju, napomenuvši da su ideja Mreže B40 i njen cilj - povezivanje i razvijanje saradnje gradova u budućnosti, kakvu danas imamo na Samitu, značajni.

Beoinfo
Zamenica gradočelnika Beograda Vesna Vidović

- Svedoci smo da gradovi i države funkcionišu u izuzetno izazovnom periodu i u takvim okolnostima moramo da uložimo dodatni napor, kako bismo pronašli najbolji put za sprovođenje lokalne politike od koje zavisi kvalitet života građana - objasnila je zamenica gradonačelnika.

Kada je reč o Beogradu, Vidovićeva je sa ponosom istakla da je gradska vlast preusmerila pravac razvoja srpske prestonice, prevashodno misleći na spuštanje grada na reke.

Beoinfo
 

- Ponosni smo na projekte koji su započeti sa tim ciljem, poput Beograda na vodi i Linijskog parka. Takođe, u prethodnom periodu uređeni su mnogi trgovi, poput Obilićevog i Savskog trga, proširene pešačke zone, a istovremeno se ulaže u izgradnju infrastrukture, pa tako imamo radove na izgradnji obilaznice oko Beograda, početak izgradnje metroa - rekla je ona.

Za vreme trajanja Samita, Vidovićeva je imala i niz sastanka sa gradonačelnicima Atine, Soluna, Skoplja i Sofije, tokom kojih je bilo reči o daljoj saradnji i o planovima za dalji razvoj gradova.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike