Teku radovi u Višnjičkoj ulici: Deo od Mirijevskog bulevara do puta za Adu Huju pušten za saobraćaj - čitav posao gotov do kraja godine

26.03.2023

19:30

0

Razdelno ostrvo je sa obe strane ulice pretvoreno u dve saobraćajne trake, koje će doprineti bržem protoku automobila

Teku radovi u Višnjičkoj ulici: Deo od Mirijevskog bulevara do puta za Adu Huju pušten za saobraćaj - čitav posao gotov do kraja godine
Radovi u Višnjičkoj ulici - Copyright Beoinfo

Naimari su se u Višnjičku ulicu "uselili" početkom marta, a prema najavama gradskih čelnika, nakon rekonstrukcije ova važna gradska saobraćajnica dobiće dodatnu traku za redovan saobraćaj u oba smera, kao i žutu traku za kretanje vozila.

Radovi teku malo brže od predviđene dinamike, prvi deo proširenja Višnjičke ulice već je uspešno priveden kraju, te je deo od Mirijevskog bulevara do puta za Adu Huju pušten za redovan saobraćaj.

Potez od 400 metara trebalo je da bude završen do kraja marta, ali su radnici nekoliko dana pre roka već završili zacrtan posao.

Beoinfo
 

Razdelno ostrvo je sa obe strane pretvoreno u dve saobraćajne trake, koje će doprineti bržem protoku automobila, a nakon kompletnog uređenja Višnjičke ulice autobusi i taksi-vozila će takođe dobiti svoju traku.

- Svako ko ovuda prolazi zna da su gužve ogromne, bilo u pravcu grada ili Višnjičke banje. Ovde ne postoji žuta traka koja je rezervisana za gradski prevoz, a rekonstrukcijom ćemo dobiti po jednu traku sa obe strane ulice, kao i potpuno autonomnu traku za javni prevoz. To bi trebalo značajno da olakša kretanje vozila gradskog saobraćaja u ovom delu grada - istakao je nedavno gradonačelnik Aleksandar Šapić prilikom obilaska radova.

TANJUG/ Sava Radovanović
Aleksandar Šapić

Prema rečima prvog čoveka grada, kompletna rekonstrukcija ove saobraćajnice trebalo bi da bude gotova do kraja godine.

- U pitanju je izuzetno prometna ulica zbog čega ćemo obaveštavati javnost i potruditi se da što manje utičemo na odvijanje saobraćaja. Predviđeno je da se radovi obave u tri faze, od kojih će prva, imati četiri pod-faze - objasnio je Šapić.

Beoinfo
 

Prva pod-faza pre par dana je završena. Druga pod-faza obuhvatiće radove od puta za Adu Huju do Diljske ulice, nakon toga sledi treća pod-faza od Diljske do ulaza u garažu TC "Big fešn" i četvrta pod-faza od ulaza u garažu TC "Big fešn" do Ulice vojvode Micka Krstića.

Druga faza rekonstrukcije obuhvata rastojanje od Ulice vojvode Micka do raskrsnice sa Ulicom Mije Kovačevića, gde će u posao biti uključena i Elektromreža Srbije, a radovi bi trebalo da budu gotovi do kraja leta.

Treća faza u dužini od 420 metara će obuhvatiti potez od Mirijevskog bulevara do raskrsnice sa Slanačkim putem, gde je u planu formiranje trokrake kružne raskrsnice.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike