Usred centra Beograda terasu pretvorili u deponiju, a smeće neretko pada građanima na glavu! Evo kakva se priča krije iza svega (FOTO)

16.03.2023

19:30

1

Prema rečima sugrađanke koja živi u zgradi na Bulevaru kralja Aleksandra 126, u pitanju je revolt jednog komšije

Usred centra Beograda terasu pretvorili u deponiju, a smeće neretko pada građanima na glavu! Evo kakva se priča krije iza svega (FOTO)
Smeće na terasi - Copyright 24sedam/L.Đ.T.

Jednu terasu u centru Beograda, u Bulevaru kralja Aleksandra 126, stanari su pretvorili, ni manje ni više, nego u pravu pravcatu deponiju. 

Naime, na balkonu koji se nalazi na prvom spratu može se videti ogromna količina smeća - stare stvari, limenke, flaše od jogurta, novine zalepljene na prozorima i pocepane kese, koje neretko završe prolaznicima na glavi.

Tim povodom novinari portala 24sedam posetili su ovaj deo prestonice kako bi otkrili zbog čega stanari usred centra Beograda skupljaju smeće na svojoj terasi. 

24sedam/L.Đ.T.
 

Prema rečima sugrađanke koja živi u zgradi na Bulevaru kralja Aleksandra 126, u pitanju je revolt jednog komšije.

Kako nam je objasnila, čovek koji gomila smeće na svojoj terasi to radi namerno, u znak protesta, zato što se ispod njegovog stana nalazi pekara koja radi non-stop.

Iako ovo nije jedini primer u prestonici, da se fast-food ili pekara koji rade non-stop nalaze u okviru zgrade, ovaj sugrađanin rešio je da na ne baš primeren način iskaže svoj revolt.

- Taj komšija već par godina gomila smeće jer mu smetaju mirisi koji dolaze iz pekare, ali i buka i galama, zato što pekara radi non-stop, pa neretko u kasne sate ljudi dolaze da pazare ono što im je potrebno. On sve ovo radi kako bi naterao pekaru da promeni lokaciju ili da skrati radno vreme - ispričala je za 24sedam jedna komšinica koja je želela da ostane anonimna.

Dodala je da još nekim stanarima smeta to što se pekara nalazi u okviru zgrade i radi celu noć, ali ne opravdavaju ovakvo ponašanje komšije.

24sedam/L.Đ.T.
 

- Istina je da nam smeta buka koja kasno uveče i rano ujutru dolazi iz pekare, kao i neprijatni mirisi, ali ne opravdavamo ovakvo ponašanje komšije. Pa pogledajte na šta liči terasa, napravio je čovek deponiju, ružno je - rekla je komšinica.

Ovu priču potvrdila nam je i jedna radnica iz pekare, koja ističe da se neretko dešava da smeće sa terase padne na trotoar ili na prolaznike.

- Užasno izgleda terasa, šta da vam kažem, često svašta pada sa nje. Ponekad se osete i neprijatni mirisi, a malo-malo pa se desi da nekom od nas zaposlenih nešto padne na glavu - kesa, neke stvari ili flaša. Nadam se da će se pronaći neko rešenje, pošto je ovo neprihvatljivo - rekla je za 24sedam jedna od radnica iz pekare.  

Novinari portala 24sedam pozvonili su na vrata komšije koji je napravio deponiju na terasi, međutim, niko nije otvarao.

Kome se obratiti?

Prema rečima Stanimira Spasića iz Udruženja profesionalnih upravnika Srbije, u ovakvim situacijama komšije, ukoliko im smeta smeće koje neko od stanara gomila na terasi, trebalo bi da kontaktiraju Komunalnu inspekciju.

- On definitivno ne bi smeo na strani zgrade koja gleda ka glavnoj ulici čak ni da širi veš, a kamoli da skuplja i gomila smeće. Ne sme da naružava izgled zgrade. Komšije bi trebalo da se žale Komunalnoj inspekciji - objasnio je Spasić za 24sedam.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike