Gradonačelnik Šapić: U planu na desetine parkova sa pet-zonama

08.02.2023

12:23

0

On je napomenuo da je ovakav način uređenja parkova primenjivan i u opštini Novi Beograd

Gradonačelnik Šapić: U planu na desetine parkova sa pet-zonama
Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić - Copyright Grad Beograd

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić obišao je novoizgrađeni pet-park u Bloku 24, gde je JKP "Zelenilo - Beograd" završilo i radove na teretani na otvorenom i pristupnim stazama i najavio da će Grad na ovakav način urediti na desetine parkova, kako postojećih u kojima će jedan deo biti ograđen za kućne ljubimce, tako i zelenih površina koje će se privoditi toj nameni.

- Ovde je iskorišćena zelena površina koja nije ni bila park pre toga. Urađena je pet zona i teretana na otvorenom, a ideja nam je da u već postojećim parkovima, naravno gde za to postoji prostor, uređujemo ovakve delove sa više ili manje rekvizita. Tu ćemo omogućiti vlasnicima kućnih ljubimaca, pre svega pasa, poseban prostor, a sa druge strane biće bezbedno i za pse i za posetioce. Pritom higijena će biti na jednom drugačijem nivou i to ne samo u delu odvojenom za kućne ljubimce već u celokupnom parku - rekao je gradonačelnik i dodao da će se na taj način poboljšati kvalitet svakodnevnog života građana.

Profimedia
 

On je napomenuo da je ovakav način uređenja parkova primenjivan i u opštini Novi Beograd dok je bio predsednik ove opštine a i Grad je, kako je rekao, uradio više ovakvih parkova od kojih je prvi onaj na Tašmajdanu.

Prostor sada uređene javne zelene površine u Novom Beogradu iznosi oko 2,7 hiljada kvadratnih metara. Vrednost radova na izgradnji parka za pse iznosi oko tri miliona dinara, a teretane na otvorenom nešto više od 1,8 miliona dinara.

U periodu od 2014. do danas JKP Zelenilo-Beograd" izgradilo je 13 parkova za pse i 72 teretane na otvorenom. Za sada su planirani radovi na izgradnji pet zona za kućne ljubimce u Ulici matice Srpske, Parku Ušće, Parku na Banovom brdu, parku u Ulici Indire Gandi na Voždovcu, kao i u Parku Bele vode.

Događaju je prisustvovao direktor JKP "Zelenilo Beograd" Slobodan Stanojević.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike