Nova pravila u Zemunskoj gimnaziji: Bez identifikacione kartice đaci više neće moći da uđu u školu

07.02.2023

08:05

0

Kratice su uvedene kao pokušaj povećanja bezbednosti kako učenika, tako i zaposlenih - naveo je direktor Miloš Bjelanović

Nova pravila u Zemunskoj gimnaziji: Bez identifikacione kartice đaci više neće moći da uđu u školu
Zemunska gimnazija - Copyright Printscreen/Google Maps

Svi đaci Zemunske gimnazije od sada moraju da imaju identifikacionu karticu kako bi mogli da uđu u školu i prate nastavu.

- Identifikacione kartice su uvedene kao pokušaj povećanja bezbednosti kako učenika, tako i zaposlenih u Zemunskoj gimnaziji i kao prevencija potencijalnih neželjenih ponašanja i prevencija nasilja - rekao je direktor Zemunske gimnazije Miloš Bjelanović.

Dodao je da je u prvom polugodištu određen broj učenika doveo svoje drugove koji, nažalost, nisu na dovoljno visokom nivou što se tiče odgovornosti prema imovini i prema drugima. Prema rečima Bjelanovića, bilo je i dve-tri situacije gde je pisano po zidovima, uništavana imovina, ugrožavana bezbednost tako što je aktiviran protivpožarni alarm.

- U našoj zgradi u trenutku ima 700 učenika i zaposlenih i možete misliti kakva panika vlada kada bi se aktivirao aparat - rekao je Bjelanović.

Istakao je da su kartice omogućile da bude uveden u funkciju i drugi ulaz na koji ulaze učenici i na taj način je povećan broj evakuacionih puteva iz Zemunske gimnazije.

- Trenutno je labaviji sistem, ukoliko učenik zaboravi karticu, njega opominjemo, sa naznakom da će od ponedeljka morati da se vrate kući po karticu - naveo je Bjelanović.

Rekao je i da su učenici na novu odluku reagovali, kao i na sve odluke, šareno i da neki zdušno prihvataju i shvataju koliko se podiže bezbednost svih, a da se drugi, kojima je teško da ponesu karticu, opiru i svoju odgovornost ako je zaborave prebacuju na druge.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike