Rekonstrukcija i dalje traje: "Nisam zadovoljan brzinom izvođenja radova na Zemunskoj gimnaziji"

15.06.2021

13:01

0

Građevinski radovi moraju biti završeni u avgustu, kako bi do septembra škola bila opremljena nameštajem i svom neophodnom opremom, što će sa 55 miliona d

Rekonstrukcija i dalje traje: "Nisam zadovoljan brzinom izvođenja radova na Zemunskoj gimnaziji"
Copyright Printscreen/Google Maps

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak obišao je danas radove na rekonstrukciji Zemunske gimnazije koji su započeti prošle godine.

– Nisam zadovoljan brzinom izvođenja radova. Dobio sam uveravanja danas da će škola biti spremna za početak školske godine mada verujem da je to moglo i brže – rekao je Gak nakon radnog sastanka sa predstavnikom izvođača radova.

Kako je istakao, već treći aneks ugovora se potpisuje, a uz sve objektivne probleme na gradilištu prisutna je i nedovoljna ozbiljnost izvođača.

– Sve prepreke koje su se pojavile smo otklonili. Sve svoje obaveze su ispunili i Grad Beograd i Kancelarija za javna ulaganja, tako da je sada sva odgovornost na izvođaču, a dalje odlaganje rokova se neće tolerisati – rekao je Gak.

Prema njegovim rečima, sve kompanije koje se uključuju u rekonstrukciju obrazovnih ustanova moraju imati svest i o tome da nema mesta propustima i prevelikim kašnjenjima jer deca čekaju na povratak u škole.

Gak je istakao da građevinski radovi moraju biti završeni u avgustu, kako bi do septembra škola bila opremljena nameštajem i svom neophodnom opremom, što će sa 55 miliona dinara finansirati Grad Beograd.

On je podsetio da je u aprilu prošle godine započeta kompletna obnova škole, približne vrednosti od 400 miliona dinara, koju finansira Kancelarija za javna ulaganja, uz napomenu da je prvobitni rok za završetak radova bio februar.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike