Borčani konačno mogu da odahnu: Nema više kruženja autobusa, na liniji 95 autobusi počeli normalno da saobraćaju

11.01.2023

18:30

0

Radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže počeli su još 12. oktobra 2022. godine i bilo je planirano da se završe za osam dana

Borčani konačno mogu da odahnu: Nema više kruženja autobusa, na liniji 95 autobusi počeli normalno da saobraćaju
Ulica Ivana Milutinovića - Copyright 24sedam

Nakon nekoliko probijenih rokova za krpljenje ulice Ivana Milutinovića u Borči, linije 95, 104 i 105L ponovo saobraćaju ovom štraftom nakon oko tri meseca otkako su počeli radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže.

Radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže počeli su još 12. oktobra 2022. godine i bilo je planirano da se završe za osam dana, odnosno do 20. oktobra. Međutim, taj rok je probijen, pa su se radovi odužili više nego što je bilo planirano. 

24sedam
 

Zajedno sa prolongiranjem roka za rekonstrukciju vodovodne mreže produžilo se i čekanje sugrađana jer autobusi u smeru ka gradu kroz ulicu Ivana Milutinovića, od raskrsnice sa ulicom Valjevskog odreda, nisu saobraćali.

Tako je linija 95 skoro dva meseca umesto kroz Valjevskog odreda prolazila ulicom Bratstva i jedinstva sve do tržnog centra "Stop šop" i zatim se uključivala na Zrenjaninski put, odakle je išla regularnom trasom.  

Taj potez sugrađanima je najviše pravio glavobolju jer su gužve, naročito u vreme prepodnevnog špica, na Zrenjaninskom putu (deo od poznatog "Pikola", pa sve do skretanja za Put za Ovču) bile maltene nesnosne. 

24sedam
 

Sugrađani koji su svakodnevno ulazili u autobus 95 na tom potezu Zrenjaninskog puta gubili su skoro i po 20 minuta u koloni, vreme za koje bi u normalnim uslovima mogli da stignu od Borče do Pančevačkog mosta. 

Problem oko parčeta kolovoza

24sedam
 

Iskra nade pojavila se u očima Borčana kada se rekonstrukcija vodovodne mreže završila sredinom novembra. 

Međutim, neimari po završetku radova nisu asfaltirali parče kolovoza duž ulice Ivana Milutinovića koje su isekli ne bi li obavili rekonstrukciju vodovodne mreže, što je ujedno i bio razlog zbog čega autobusi nisu mogli tuda ponovo da prolaze. 

24sedam
 

Tada je stanovnicima ovog paliluskog naselja dat nov datum - početak novogodišnjih praznika. Ipak, ni taj rok nije ispunjen a autobusi su nastavili da kruže. 

Razlog zašto ni drugi rok nije ispunjen nikome nije jasan.

Treća sreća 

Iako je prošle nedelje na Busplus aparatima u gradskim linijama koje prolaze kroz ovo palilusko naselje osvanulo obaveštenje da će se autobusi tek 9. januara vratiti na stare trase, to se nije dogodilo.

Ponedeljak je prošao, a autobusi su i dalje kružili i upadali u gužve na Zrenjaninskom putu, od "Pikola" do Putnika.  

Međutim, Borčane je u slučaju dvomesečnog kruženja gradskih linija poslužila parola "treća sreća" jer je 11. januara 2023. godine autobus 95 počeo ponovo normalno da saobraća kroz ulicu Ivana Milutinovića.

A zanimljivo je da asfalt još uvek nije zakrpljen, iako je to bio jedini razlog produženja kruženja gradskog prevoza kroz ovo palilusko naselje.  

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike