Grad u potpunosti preuzima finansiranje usluga socijalne zaštite

27.12.2022

07:00

0

Izmene i dopune se donose na inicijativu gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića koju je pokrenuo imajući u vidu novonastale okolnosti koje se odnose na ekonomsku krizu

Grad u potpunosti preuzima finansiranje usluga socijalne zaštite
Skupština grada Beograda - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su večeras izmene i dopune odluke o pravima i uslugama socijalne zaštite kojima Grad u potpunosti preuzima finansiranje tih usluga.


Izmene i dopune se donose na inicijativu gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića koju je pokrenuo imajući u vidu novonastale okolnosti koje se odnose na ekonomsku krizu na globalnom nivou koja, održavajući se i na Srbiju, utiče na ranjive kategorije stanovništva u Beogradu.
Grad Beograd
 

 


Grad se ovim izmenama i dopunama svrstava u društveno odgovorne lokalne zajednice koje oblast socijalne politike stavljaju na vrh liste svojih prioriteta, navodi se u obrazloženju.

Kako se dodaje, korisnici usluga socijalne zaštite i njihove porodice oslobađaju se troškova usluga socijalne zaštite, što je direktna i konkretna podrška koja olakšava svakodnevno funkcionisanje i ublažavanje efekata krize.

Izmene i dopune obuhvataju niz usluga socijalne zaštite čije se odredbe u postojećoj Odluci o pravima i uslugama socijalne zaštite dopunjuju formulacijom koja glasi da se za plaćanje troškova usluge sredstva obezbeđuju u gradskom budžetu za svaku budžetsku godinu u celosti.

Bonus video:

24sedam
 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike