Deca Beograda: Filip Petrušev - u istorijskom derbiju je igrao kao veteran

11.12.2022

18:40

0

Jednostavno smo verovali i sve se kasnije videlo - kazao je on

Deca Beograda: Filip Petrušev - u istorijskom derbiju je igrao kao veteran
Filip Petrušev - Copyright MN Press

U meču 12. kola Evrolige, prvom u istoriji koji je odigran u okviru najelitnijeg evropskog košarkaškog takmičenja, Filip Petrušev postigao je ukupno 10 poena i pokazao se kao neverovatan igrač - smiren i hladne glave do samog kraja utakmice.

Crveno-beli zabeležili su zlata vrednu pobedu u prvom večitom derbiju odigranom u okviru Evrolige - 73:76.

- Jednostavno smo verovali i sve se kasnije videlo. Pokazali smo individualni kvalitet, verovali smo i pored nešto lošije igre u drugom poluvremenu, ali pobeda je najbitnija i svi smo presrećni - kazao je Petrušev nakon utakmice. 

FMP, Crvena Zvezda, Partizan, Baskonija 

Filip Petrušev rođen je 15. aprila 2000. godine u Beogradu, a igra na pozicijama krilnog centra i centra.

Tokom 2016. godine odlazi u Sjedinjene Američke Države, gde pohađa srednju školu "Ejvon old farms" u Ejvonu, Konektikat, a godinu dana kasnije se prebacio na "Montverdi akademiju" u mestu Montverdi, Florida.

U mlađim kategorijama nastupao je za FMP, Crvenu zvezdu i Partizan, da bi 2014. godine otišao u Španiju i priključio se ekipi Baskonije.

U oktobru 2017. je izabrao da pohađa Univerzitet Gonzaga, a od sezone 2018/19. zaigrao je za njihov tim, "Gonzaga buldogse". U sezoni 2019/20. u proseku je beležio 17,5 poena i 7,9 skokova po meču i izabran je za igrača godine u svojoj konferenciji.

U julu 2020. je potpisao prvi profesionalni ugovor sa ekipom Mege.

Na NBA draftu 2021. godine je odabran kao 50 pik od strane Filadelfija seventisiksersa, nakon čega je za ovaj klub nastupao u letnjoj ligi.Dana 17. avgusta 2021. je potpisao jednogodišnji ugovor sa turskim Anadolu Efesom, sa kojima je osvojio Evroligu i turski Kup.

Naredne godine, 2022, potpisao je jednogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike