Dečiji vaučeri za Novu godinu najverovatnije posle praznika! Šapić: Da je bila normalna dinamika, sve bi bilo gotovo još pre 20 dana

30.11.2022

12:23

1

Autor: 24sedam

Za sada se još ne može sa sigurnošću reći da li će najavljeni novogodišnji vaučeri za svu decu do 18 godina u Beogradu biti podeljeni pre praznika, odnosno vrlo je verovatno da će oni stići tek posle 1. januara.

Dečiji vaučeri za Novu godinu najverovatnije posle praznika! Šapić: Da je bila normalna dinamika, sve bi bilo gotovo još pre 20 dana
Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić - Copyright Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić nedavno je ispričao sve o proceduri podele vaučera u iznosu od 6.000 dinara, koje će dobiti sva deca u Beogradu, zaključno sa učenicima četvrtog razreda srednje škole, kao i zaposleni u obrazovnim i predškolskim ustanovama, koja su se inače tradicionalno dobijala svake godine za praznike.

U Skupštini grada danas se održala konferencija za novinare gradonačelnika Šapića, a na pitanje da li će vaučeri u iznosu od 6.000 dinara stići pre praznika, prvi čovek grada nije mogao da da konkretan odgovor.

- Voleli bi da bude do Nove godine, jer se u januaru najviše troši, ali možda bude još žalbi, moramo da ispoštujemo celu proceduru - rekao je Šapić i dodao da kada se bude znalo ko je dobio posao, krenuće se u izradu vaučera.

Grad Beograd
 

- Da je sve bilo u normalnoj dinamici, to bi sve bilo gotovo pre 15-20 dana, a sada ću biti obazriv i reći da bismo voleli da podela vaučera bude pre Nove godine. To je velika i važna stvar, a sad što se to nije desilo u toj dinamici... Bože moj. Kada se sve to završi, svi vaučeri će za desetak dana biti podeljeni - rekao je Šapić.

Svi vaučeri će se deliti u školama i vrtićima, a dobiće ih i ona deca koja ne idu u vrtiće

- Odluka je bila odložena, ali je juče sve završeno. To je bila politička odluka, sada se čeka da se firme jave na konkurs i ona koja dobije će deliti vaučere - rekao je Šapić na pres konferenciji i dodao da će se isto organizovati i sledeće godine, ali da će cele procedura početi već početkom godine, u februaru.

On je ponovio da će vaučere dobiti svi koji su zaposleni u obrazovnim ustanovama u Beogradu, odnosno "oni koji čuvaju našu decu i rade sa njima".

24sedam/Ljubica Stanković
 

Na pitanje da li će Grad organizovati doček Nove godine na otvorenom, Šapić je rekao da će i ove godine biti dočeka i dodao da sutra tim povodom zaseda Odbor za kulturu.

Prema njegovim rečima, usvojen je njegov predlog da to bude tematski doček posvećen mladima.

- Biće tu i pevača i muzike, ali o tome gde će se tačno održavati odlučiće ovaj Odbor.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike