Šapić: "BG praksa" šansa za početak uspešne karijere

14.11.2022

13:45

0

Autor: 24sedam

Ovaj program može da vam pomogne kao praktično iskustvo iz oblasti za koju se obrazujete i pripremate - kazao je gradonačelnik

Šapić: "BG praksa" šansa za početak uspešne karijere
Aleksandar Šapić - Copyright Grad Beograd

Gradonačelnik Aleksandar Šapić prisustvovao je danas u Starom dvoru svečanoj dodeli diploma studentima povodom završetka Univerzitetske radne prakse "BG praksa 2022" i tom prilikom izrazio nadu da će ovi mladi i uspešni ljudi sutra preuzeti najvažnija i najodgovornija mesta u prestonici.

- Ovaj program može da vam pomogne kao praktično iskustvo iz oblasti za koju se obrazujete i pripremate. Razmotrićemo da li postoji mogućnost da još veći broj studenata bude uključen u rad gradskih preduzeća, ustanova kulture i drugih institucija grada. Mislim da je posle završetka studiranja najteži taj početak dok mlad čovek ne ovlada i praktičnim veštinama, a ova praksa bi trebalo da vam pomogne u tome - rekao je gradonačelnik.

Grad Beograd
 

On je istakao da se nada da su sva gradska preduzeća, ustanove i čitav gradski aparat bili na visini svog zadatka te da su mentori bili velika pomoć u savladavanju budućeg posla.

- Otvoreni smo za sve sugestije kako bi se ovaj proces prenošenja praktičnih veština na mlađe generacije ubuduće još više unapredio. Što se tiče mene i Gradske uprave vrata su vam širom otvorena - rekao je Šapić, koji je poželeo polaznicima "BG prakse" puno sreće u životu i poslu kojim se budu bavili te izrazio nadu da im je praksa u Gradu Beogradu pomogla da sutra budu uspešni.

Grad Beograd
 

Prof. dr. Vladan Đokić rektor Univerziteta u Beogradu je zahvalio Gradu Beogradu što je prepoznao Univerzitet kao svog partnera u jednom ovakvom projektu i podsetio da se radi o kontunuiranom projektu koji traje već jedanaest godina.

- Ovaj projekat je veoma značajan kako za Beogradski univerzitet kao najznačajniju obrazovnu ustanovu u zemlji, tako i za Grad i njegove ustanove jer time pokazuju društvenu odgovornost. Očekujem da ćemo u narednom periodu imati više ovakvih mogućnosti, da se što više mladih po završetku školovanja uključi u ovakve projekte, da stipendije koje dobijaju za ovaj posao budu povećane i da sve to ide u prilog dobrobiti našeg grada i društva - rekao je rektor Đokić.

Grad Beograd
 

Marina Račić, mentor iz JKP "Pogrebne usluge", istakla je da ovo preduzeće u programu "BG praksa" učestvuje od samog početka, te da mnogi od praktikanata sada tu i rade, dok su pojedini produžili svoje karijere u medijima ili drugim oblastima.

- U početku nismo bili uvereni da će biti zainteresovanih za praksu u našem preduzeću, međutim svi naši studenti su uspevali da se uklope u ovu specifičnu delatnost - navela je ona.

Grad Beograd
 

Student Geografskog fakulteta Mihajlo Radić koji je praksu stekao u Sekretarijatu za saobraćaj zahvalio je u ime svim polaznika na saradnji i dodao da je još na trećoj godini fakulteta imao želju da učestvuje u Bg praksi.

- Mislim da Bg praksa predstavlja savršenu priliku za studente završnih godina. Posao u struci je nešto čemu svi težimo i zato mislim da je ovo iskustvo korak u pravom smeru i odlična osnova za dalju nadogradnju. Iako sam praktikant bio sam uključen u sve tekuće projekte sektora, mogao da učim, predložim i izložim svoje ideje. Kao rezultat posvećenog rada, nekoliko dana pred kraj prakse usledila je ponuda za zaposlenje koju sam za zadovoljstvom prihvatio, spreman da opravdam ukazano poverenje - kazao je Mihajlo Radić.  

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike