Šapić: Iskoristili smo miholjsko leto i uštedeli dosta novca! Najavio novine u 2023. - posebne ekipe će kontrolisati buku u kafićima!

30.11.2022

11:27

0

Ubuduće će radnici koji obavljaju bilo koje radove u Beogradu imati posebne prsluke, kako bi građani znali o kojoj vrsti službe je reč

Šapić: Iskoristili smo miholjsko leto i uštedeli dosta novca! Najavio novine u 2023. - posebne ekipe će kontrolisati buku u kafićima!
Aleksandar Šapić - Copyright 24sedam/Ljubica Stanković

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić je na današnjoj sednici, koja je održana u Starom dvoru, dao novi datum do kada će se odvijati radovi u prestonici u ovoj godini. 

On je otkrio nov datum za kraj radova u 2022. godini. 

- Doneli smo odluku da sve radove koje obavljamo u Beogradu budu gotovi do 15. decembra. Njih bismo nastavili posle Božića, 7. januara - kazao je on. 

Śapić je istakao da je do današnjeg dana urađeno 25 ulica u glavnom gradu. 

- Pokušaćemo da vratimo normalnu dinamiku kada govorimo o izvođenju radova - dodao je gradonačelnik. 

Takođe, Šapić je kazao da će ubuduće radnici koji obavljaju bilo koje radove u Beogradu imati posebne prsluke, kako bi građani znali o kojoj vrsti službe je reč.

24sedam/Ljubica Stanković
 

 

Od početka 2023. godine tražiće da se ugostiteljski objekti drže jasno propisanih zakona, jer će postojati posebne ekipe koje će se isključivo kontrolisati buku u kafićima i restoranima. 

- Neće više biti kazni i upozorenja, kazne će se pisati na lice mesta. Ako buka bude izmerena toliko da ona ugrožava život gradjana, kazna će odmah biti izrečena - pojasnio je on. 

Govoreći o Belima, Šapić je rekao da će se oni nalaziti na otprilike 100 lokacija po Beogradu, kao i da oni služe da vode računa o javnom redu i miru u prestonici.

Gradonačelnik je dodao da planira da u toku sledeće ili one tamo godine, broj Belih bude oko 500.

Šapić se osvrnuo i na Savski kej i na plovne objekte, rekavši da su oni procenili da 30 splavova neće ugroziti reku, kao i da šetalište treba da ima mesto gde građani mogu da sednu i popiju kafu. 

- Konkurs je raspisan i traje 25 dana. Licijacija će biti javna. Pozicije gde će se nalaziti splavovi već su obeležene. Svaki splav će imati prečiščivač otpadnih voda, a mi ćemo raditi na tome da im dovedemo vodu i struju - objasnio je on

Gradonačelnik je dodao da će vlasnici plovnih objekata koji ne budu dobili svoju lokaciju na šetalištu, morati da uklone svoje splavove. 

- Krajem februara i početka marta, vlasnici će poćeti da plaćaju Gradu zakup - zaključio je Šapić.

Cene nekretnina u glavnom gradu

Što se tiče cena nekretnina u prestonici, Šapić je kazao da dugoročno gledano - “Beograd može da gradi potencijalno jeftinije stanove”, ali da je to proces i da “pričamo o periodu od četiri, per godina”.

- Cena rente je skočila u Beogradu, jeste, žao mi je, ali tome je doprinela situacija u Ukrajini i Rusi koji su došli kod nas - dodao je on.

Naredna sednica Skupštine grada Beograda biti održana krajem decembra i da će se tad raspravljati o rebalansu budžeta za 2023. godinu.

Računi za grejanje nisu smanjeni

Aleksandar Šapić je rekao da je tačna informacija da nisu smanjili račune za grejanje za 15 dana početkom oktobra.

- Cena struje tad nije skakala, iskoristili smo miholjsko leto i uspeli smo da uštedimo veliki količinu novca - istakao je on.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike