Pobiše se zbog parking-mesta! "Čuvari" parkinga spremni i da telima brane mesto! Ovo nije normalno! (VIDEO)

29.11.2022

08:30

0

U pokušaju da uzmu parking ispred nosa drugih vozača, pojedinci su spremni da uđu u žestoku svađu

Pobiše se zbog parking-mesta! "Čuvari" parkinga spremni i da telima brane mesto! Ovo nije normalno! (VIDEO)
Ilustracija - Copyright Unsplash Pixabay

Pronaći slobodno parking-mesto u Beogradu odavno je postalo "misaona imenica", pogotovo u centru grada, ali ni u drugim delovima prestonice situacija nije drugačija, te se u poslednje vreme neretko dešava da građani mesto za svoje vozilo "čuvaju" na raznorazne načine, pa i svojim telima.

Naime, čini se da Beograđani postaju sve nervozniji kada su u pitanju saobraćaj i parkiranje u prestonici, a tome u prilog govori i video-snimak koji je osvanuo na društvenim mrežama.

Na snimku koji je zabeležen na Bulevaru kralja Aleksandra vidi se žestoka svađa između jednog starijeg muškarca i žene.

On je čuvao parking-mesto za nekoga, što je zasmetalo ženi koja je želela da se parkira, pa je došlo do verbalnog obračuna.

Ona je vikala na njega da se pomeri kako bi se parkirala, ali on to nikako nije želeo da uradi i govorio je osobi koja je bila u njegovom društvu da doveze auto i parkira se tu.

- Već 15 minuta mi ne da se parkiram. Je l' ovo vaše zemljište? Sram vas bilo - urlala je žena. 

Nakon svađe je ponovo pokušala da se parkira, ali joj je muškarac svojim telom preprečio put.

Da ovo nije usamljen primer, govori i incident koji se dogodio pre nedelju dana.

Naime, tada se na društvenim mrežama proširio snimak na kojem se vidi kako jedan sugrađanin pokušava da se parkira, ali mu to ne dozvoljava devojka, koja se sa njim sve vreme raspravljala oko parking-mesta.

Ona je parking-mesto navodno čuvala za druga, a čitava ova situacija se desila na uglu Gospodar Jevremove i Pjanora de Mondezira.

Šta kažu stručnjaci?

Ovim povodom novinari portala 24sedam kontaktirali su sa stručnjakom za bezbednost u saobraćaju Milanom Vujanićem i pitali ga šta u ovoj situaciji kaže zakon, odnosno da li iko može da "čuva" parking za nekog drugog.

Printscreen/YouTube
Milan Vujanić

- Nije predviđeno čuvanje parking-mesta. To bi značilo da svako od nas može da izvede deset svojih prijatelja koji će da blokiraju deset parking-mesta, što je potpuno besmisleno. Dešava se da ljudi stave razne kutije za pivo i slične stvari na parking-mesto kako se neko drugi ne bi parkirao. Jedno je kada iskoristite parking-mesto suprotno njegovoj nameni, i to ne sme da se radi, a sasvim drugo kada parking-mesto onemogućite drugom zato što ćete doći u nekom vremenskom intervalu. Ni jedno ni drugo nije predviđeno - ističe naš sagovornik.

Inače, Odlukom o zaštiti opštinskih puteva i ulica na teritoriji grada propisana je kazna u iznosu od 150.000 dinara za pravno lice koje postavi blokadu za parkiranje. Kaznu od 75.000 dinara platiće preduzetnik, a 25.000 dinara odgovorno lice u pravnom licu i fizičko lice ako postupa suprotno zabranama.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike