Šapić ugostio austrijske industrijalce: "Zbog blizine tržišta ostvarujemo sve bolju saradnju"

09.11.2022

16:23

0

Ne treba zanemariti i veliki broj naših iseljenika u Austriji, koji takođe doprinose ovoj saradnji - rekao je prvi čovek Beograda

Šapić ugostio austrijske industrijalce: "Zbog blizine tržišta ostvarujemo sve bolju saradnju"
Aleksandar Šapić i Kristijan Ebner - Copyright Beoinfo

Gradonačelnik Aleksandar Šapić ugostio je danas u Starom dvoru ambasadora Republike Austrije u Beogradu Kristijana Ebnera i visoku delegaciju Udruženja industrijalaca Austrije, sa generalnim sekretarom Kristofom Nojmajerom na čelu.

Šapić je istakao kontinuiranu dobru saradnju između Srbije i Austrije na više nivoa, kao i Beograda i Beča. 

- Sve veći broj naših industrijalaca intenzivno sarađuje sa austrijskim kolegama zbog blizine tržišta, kao i sve boljih uslova poslovanja u našoj zemlji. Takođe, ne treba zanemariti i veliki broj naših iseljenika u Austriji, koji takođe doprinose ovoj saradnji - rekao je Šapić.

On je dodao da je na današnjem sastanku sa čelnicima austrijskih industrijalaca dogovoreno unapređenje te saradnje na obostrano zadovoljstvo.

- Takođe smo razgovarali i o unapređenju odnosa dva glavna grada. Beč je po površini i broju stanovnika sličan Beogradu, a u mnogim aspektima je uzor našoj prestonici. Od funkcionisanja javnog prevoza, pa do turističkih aspekata - istakao je gradonačelnik i najavio produbljivanje kulturne saradnje na nivou dva glavna grada.

Sastanku su prisustvovali zamenica austrijskog ambasadora Karin Traunmiler i šef Odseka za međunarodne odnose i tržište Udruženja industrijalaca Austrije Mihael Levi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike