Radnika ima na svakom ćošku: U Beogradu teku radovi na dvadesetak saobraćajnica, trotoara i podzemnih prolaza

09.11.2022

11:07

0

Na Starom gradu saniraju se silazi u dva podzemna prolaza - u Sremskoj i Nušićevoj

Radnika ima na svakom ćošku: U Beogradu teku radovi na dvadesetak saobraćajnica, trotoara i podzemnih prolaza
Ilustracija - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

Iz Javnog preduzeća "Putevi Beograda" saopštavaju da su u toku radovi na dvadesetak saobraćajnica, trotoara i podzemnih prolaza u gradu. Radove mahom obavlja JKP "Beograd-put" i JP "Putevi Srbije" po protokolu sa Gradom Beogradom. 

Na Starom gradu saniraju se silazi u dva podzemna prolaza - u Sremskoj i Nušićevoj, prema ugovoru o koncesiji sa preduzećem DPC. Sanacija kolovoza ili kolovoza i trotoara obavlja se, između ostalog, u Mileševskoj, Begečkoj u Zemunu, Ruže Jovanovića na Zvezdari, Stamenića kraj i Janka Tešića u Obrenovcu, zatim asfaltiranje trotoara u Patrijarha Pavla (deonica od 1.700 kvadratnih metara), kao i u Pasterovoj, od Deligradske do Dr Subotića, te u Senjskoj (deonica od 2,1 kilometar) i Kosmajskoj (deonica od 1,4 kilometra) u Sopotu.

Radovi na sanaciji kolovoza su u toku i u Žorža Klemansoa, Dobračinoj i Bulevaru vojvode Bojovića, gde se radi fazno. U ovoj potonjoj ulici trenutno se radi i tramvajska okretnica, uključujući i raskrsnicu sa Dunavskom, gde se radovi obavljaju pod saobraćajem.  

Ekipe "Puteva Srbije" angažovane su u Ulici Pavla Vujisića u Zemunu, te u Bojana Stupice i Stare porte na Voždovcu. 

Sanacija kolovoza obavlja se u zemunskoj Klaoničkoj ulici, te u Ulici kralja Petra u Mladenovcu (deonica duga 2,7 kilometara), navedeno je u saopštenju "Puteva Beograda". 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike