Radovi na Vračaru i Novom Beogradu menjaju trase javnog prevoza: Pročitajte detaljne informacije o kretanju autobusa

09.11.2022

14:11

0

Informacije je saopštio Sekretarijat za javni prevoz

Radovi na Vračaru i Novom Beogradu menjaju trase javnog prevoza: Pročitajte detaljne informacije o kretanju autobusa
Javni prevoz/Ilustracija - Copyright M.M./ATAImages

Iz Sekretarijata za javni prevoz saopštavaju da će tokom završne faze radova na redovnom održavanju Mileševske ulice na Vračaru, na delu od Trga Milene i Gage do zone raskrsnice sa Ulicom Branka Krsmanovića, od 13. do 15. novembra doći do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova u ovoj fazi važiće sledeći režim rada linija javnog prevoza:

- trolejbuske linije 19, 22 i 29 i dalje ne funkcionišu;

Beoinfo
 

- funkcionisaće privremena trolejbuska linija 22L (Studentski trg – Trg Slavija) i autobuska linija 29A (Trg Slavija – Medaković 3);

- vozila sa linija 21A, 29A i E1 će saobraćati u oba smera na trasi: Trg Slavija – Makenzijeva – Cara Nikolaja II – Maksima Gorkog – Južni bulevar – Đerdapska (Grčića Milenka u smeru ka gradu) –Gospodara Vučića – Vojislava Ilića i dalje redovnom trasom prema naseljima Medaković 3 i Učiteljsko naselje;

- vozila sa linije 83 će i dalje ići u oba smera trasom: Trg Slavija – Makenzijeva – Cara Nikolaja II – Maksima Gorkog – Kalenićeva – Mileševska, gde će vršiti promenu smera kretanja preko Ulice cara Nikolaja II, u visini Skvera Milene i Gage i dalje redovno prema Zemunu.

Vozila će na izmenjenim delovima trasa koristiti sledeća stajališta: 

- za linije 21A, 29A i E1: „Maksima Gorkog” – smer ka Zvezdari (stajalište koje u redovnom režimu koriste linije 46 i 55); „Grčića Milenka” – smer ka Zvezdari (stajalište koje u redovnom režimu koriste linije 22, 46 i 55); „Bačvanska” – smer ka Zvezdari (stajalište koje u redovnom režimu koriste linije 22, 46 i 55); „Škola Vojislav Ilić” – smer ka Kruševačkoj (stajalište koje u redovnom režimu koriste linije 22, 46 i 55); „Bačvanska” – smer ka Kruševačkoj (stajalište koje u redovnom režimu koriste linije 22, 46 i 55); „Grčića Milenka” – smer ka Kruševačkoj (stajalište koje u redovnom režimu koriste linije 22, 46 i 55); „MPI” – smer ka gradu (stajalište koje u redovnom režimu koriste linije 46 i 55); 

- za liniju 83: „Pijaca Kalenić” – smer ka gradu (stajalište koje u redovnom režimu koriste linije 25, 25P i 26) i privremeno polazno/dolazno stajalište „Mileševska” u Mileševskoj ulici ispred kućnog broja 52, navodi se u saopštenju.

M.M./ATAImages
 

Radovi i na Novom Beogradu

Takođe, tokom izvođenja radova na redovnom održavanju Ulice partizanske avijacije na Novom Beogradu doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi će se izvoditi na delu između zone raskrsnica sa ulicama Marka Čelebonovića i Stojana Aralice od 14. do 18. novembra.

Beoinfo
 

Radovi u ovoj fazi podrazumevaju zatvaranje za saobraćaj desne kolovozne trake Ulice partizanske avijacije (gledano u smeru ka SRC „11. april”), pri čemu će se leva kolovozna traka (gledano u smeru ka SRC „11. april”) koristiti za dvosmerno odvijanje saobraćaja. Vozila javnog prevoza će saobraćati na sledeći način: linija 74 i 75 će u smeru ka Studentskoj ulici saobraćati trasom: Dr Huga Klajna – Peđe Milosavljevića – Partizanske avijacije (leva kolovozna traka koja će biti dvosmerna za saobraćaj) i dalje redovnom trasom.

Linije 76, 612 i 708 će u smeru ka Studentskoj ulici saobraćati trasom: Marka Čelebonovića – Nikole Dobrovića – Tošini bunar i dalje redovnom trasom.

Privremeno se izmešta stajalište „Nikole Dobrovića”, u smeru ka gradu, za linije 74 i 75 u Ulicu partizanske avijacije, oko 100 metara ispred zone raskrsnice sa Ulicom Nikole Dobrovića. Takođe se privremeno izmešta stajalište „Stojana Aralice”, u smeru ka gradu, za linije 74 i 75 u Ulicu partizanske avijacije, oko 40 metara posle zone raskrsnice sa Ulicom Stojana Aralice.

Privremeno se uspostavlja stajalište „Peđe Milosavljevića 1”, u smeru ka gradu, za linije 74 i 75 u Ulici Peđe Milisavljevića, na poziciji oko 60 metara posle zone raskrsnice sa Ulicom dr Huga Klajna.

Vozila sa linija 76, 612 i 708 će u smeru ka Studentskoj ulici koristiti stajalište „Nikole Dobrovića”, koje u redovnom režimu koriste linije 65, 70, 72, 82 i 613 u Ulici Nikole Dobrovića, kao i stajalište „Železnička stanica ‘Tošin bunar’” koje koriste linije 45, 65, 70, 71, 72, 82, 601 i 613 u Ulici Tošin bunar.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike