Šapić i Vujović: Koordinisanom akcijom do čistijeg Beograda

08.11.2022

13:42

0

Razgovarali su o problemima deponija, kanalizacionih mreža i postrojenja, zagađivačima vazduha, ali i efikasnijem korišćenju sredstava IPA fondova namenjenih projektima zaštite životne sredine

Šapić i Vujović: Koordinisanom akcijom do čistijeg Beograda
Aleksandar Šapić i Irena Vujović - Copyright Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović razgovarali su danas o planiranim aktivnostima i konkretnim merama na planu zaštite životne sredine u glavnom gradu.

Razgovarali su o problemima deponija, kanalizacionih mreža i postrojenja, zagađivačima vazduha, ali i efikasnijem korišćenju sredstava IPA fondova namenjenih projektima zaštite životne sredine.

Gradonačelnik Šapić je istakao da će Grad i Ministarstvo značajno unaprediti upravljanje otpadom.

Beoinfo
Šapić i Vujović

- Zakonski i konkretnim aktivnostima ćemo bolje regulisati upravljanje otpadom, uključujući i građevinski. Sekretarijat za zaštitu životne sredine Akcionim planom za period 2022–2030. prevideo je da se pored Vinče obezbedi još jedna lokacija za stacionirano postrojenje koja će pokriti opštine Novi Beograd, Zemun i Surčin. Namera nam je, takođe, da podignemo ekološki standard i izgradimo više parkova i zelenih površina, kako bi glavni grad imao kvalitetniji vazduh - objasnio je gradonačelnik Beograda.

Ministarka Irena Vujović jer rekla da je dogovorena koordinacija i zajednička akcija Ministarstva i Grada, na koji način bi se primenjivale obaveze zaštite prirodne sredine, definisane strateškim dokumentima države.

- Posebnu pažnju posvetili smo i budućem postrojenju i planovima za realizaciju projekata prečišćavanja otpadnih voda u Velikom selu - naglasila je ministarka Vujović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike