Mala roditeljska pobeda: Postavljena 174 prečišćivača vazduha u školama i vrtićima na Starom gradu

03.11.2022

10:02

0

Opština je obezbedila i sredstva za redovnu zamenu filtera

Mala roditeljska pobeda: Postavljena 174 prečišćivača vazduha u školama i vrtićima na Starom gradu
Copyright Profimedia

Na inicijativu roditelja, na opštini Stari grad sprovodi se akcija postavljanja prečišćivača vazduha u osnovim školama i predškolskim ustanovama.

Do sada su na toj opštini obezbeđena 174 prečišćivača vazduha, rekao je za Tanjug predsednik GO Stari grad Radoslav Marjanović.

- Inicijativu smo pokrenuli na zahtev roditelja. Zahvaljujem im i pozivam ih da i dalje nastave da nam predlažu inicijative na koje ćemo moći da odgovorimo. Nastavljamo sa ovom akcijom i tokom sledeće godine, kada ćemo i za preostale razrede, od petog do osmog, takođe obezbediti da svaka učionica ima jedan prečišćivač vazduha - rekao je Marjanović.

Prema njegovim rečima, opština je, takođe, obezbedila sredstva za redovnu zamenu filtera.

- Danas je 13 učionica Osnovne škole ''Mihailo Petrović Alas'' opremljeno prečišćivačima. Takođe, na zahtev roditelja i škole obezbedili smo potpuno novi video-nadzor u toj školi. Velika je briga roditelja kada je zagađen vazduh u pitanju. Roditelji pokazuju zabrinutost i molbu da se deca ne izvode napolje. Akcija je dobrodošla u ovom periodu i veliko hvala roditeljima za inicijativu koju pružaju - rekla je za Tanjug direktorka OŠ “Mihailo Petrović Alas” Dragana Kuzmanović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike