Posle dve godine pauze Jevremova ulica puna nasmejanih mališana! "Nema ništa lepše od ovoga, a još smo uspeli i da pomognemo" (FOTO/VIDEO)

17.04.2022

17:37

0

Ova manifestacija se ove godine održava po dvanaesti put, a ideja o samom nastanku Ulice susreta ponikla je pre više od dvadeset godina

Posle dve godine pauze Jevremova ulica puna nasmejanih mališana! "Nema ništa lepše od ovoga, a još smo uspeli i da pomognemo" (FOTO/VIDEO)
viber_image_2022-04-17_15-25-52-821 - Copyright Foto: 24sedam/D.A.

Tradicionalna manifestacija "Jevremova ulica susreta" održana je u nedelju na dan opštinske slave, Cveti. Nakon dve godine pauze, pod sloganom "Hajde da se sretnemo", mališani su imali osmočasovnu zabavu u Jevremovoj ulici, na potezu od Višnjićeve ulice do ulice Knjeginje Ljubice.

Od svog osnivanja, ova popularna manifestacija promoviše komšijsku slogu, dobro druženje i prave vrednosti. Krovna ideja ovogodišnje manifestacije jeste obezbeđivanje novčane pomoći organizaciji NURDOR, koja će sredstva iskoristiti za opremanje nove roditeljske kuće u Beogradu koju će koristiti onkološki pacijenti koji dolaze na lečenje u našu prestonicu.

Radionice, predstave, koncerti, Jevremov defile, samo su neki od razloga oduševljenja među onima koji su prošetali jednom od najlepših dorćolskih ulica sa svojim porodicama, a zabave je bilo za sve generacije. Bilo je prilike za sve da doniraju krv i pomognu u sakupljanju priloga.

Događaj je svečano otpočeo „Jevremovim defileom” u kom su učestvovala deca iz predškolske ustanove „Dečji dani”, sportisti lokalnih sportskih klubova, ali i glumci, volonteri, roditelji, deca, bake i deke, kućni ljubimci.

Otvaranju je prisustvovao i predsednik Gradske opštine Stari grad, Radoslav Marjanović, koji je okupljenima poželeo dobrodošlicu i obratio se rečima.

- Dobro došli u Jevremovu, dobro je da imamo priliku da posle dve godine, posle korone, da ponovo organizujemo Ulicu susreta i da ponovo uživamo u našim javnim prostorima na Starom gradu - rekao je Marjanović.

Reporteri 24sedam prošatali su ovom ulicom i uverili se u humanost i dobro druženje koje priža ova manifestacija. Deca su uživala u predstvama raznih zabavljača, kreativnim radionicama, ali i pesmama dečjeg hora "Čarolija" koji je predvodila pevačica Leontina Vukomanović.

Građani su imali priliku i da na tablama iznesu svoje zadovoljstvo opštinom Stari grad i daju predloge za poboljšanje njenog rada.

- Uvek mogu da vidim nešto novo i volim da šetam - rekla je devojčica Lara (6) za 24sedam.

Beograđanin Milan (76) koji je i rođen u srcu Beograda, kaže naš portal da je najlepši povod koji ima ova manifestacija.

- Prelepo je što roditelji dovode decu da se druže. Ma, ništa lepše nema od toga, vidite kako su srećni. Još smo uspeli i da pomognemo onima kojima je to najpotrebnije - kaže Milan.

Mališani su najviše uživali u predstavama koje su organizovane u okviru manifestacije, ali je bilo po nešto i za odrasle. Stari automobili bili su izloženi na ulici, a roditelji su se tamo zavržavali i fotografisali.

Roditelji koji su došli sa troje male dece kažu da je u okviru ove manifestacije pokazana velika humanost i nikome nije teško da ostavi donaciju , koliko ko može, jer deca uživaju i zabavljaju se.

- Povod za ovako nešto je svakako najbitniji, a deca su presrećna. Trebalo bi češće organizovati ovakve događaje, jer se zabavlju i deca i roditelji, a uspešno se ostvari određeni cilj zbog kog manifestacija i postoji - kažu oni za 24sedam.

Ova manifestacija se ove godine održava po dvanaesti put, a ideja o samom nastanku Ulice susreta ponikla je pre više od dvadeset godina od strane dvoje kreativnih Starograđana i čuvara kulturnog nasleđa - gospođe Ljubice Beljanski Ristić i gospodina Đorđa Pavlovića

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike