JKP "Gradska čistoća" nastavlja akciju: Novi kontejneri na opštini Palilula

01.11.2022

15:03

0

U "Gradskoj čistoći" kažu da se zamena starih, dotrajalih i oštećenih kontejnera u Beogradu obavlja redovno, u skladu s potrebama

JKP "Gradska čistoća" nastavlja akciju: Novi kontejneri na opštini Palilula
Zamenjeni kontejneri - Copyright Beoinfo

U Beogradu se nastavlja akcija zamene starih i dotrajalih kontejnera, pa će tako danas sa opštine Palilula biti povučen 421 kontejner.

Stari kontejneri zapremine 1,1 kubik biće zamenjeni potpuno novim i funkcionalnim kontejnerima istog tipa i zapremine u naseljima Vrbovsko, Dunavac, Reva, Krnjača, Kovilovo, Jabučki i Glogonjski rit, kao i na Pančevačkom putu, saopštilo je JKP "Gradska čistoća".

Novi kontejneri otvaraju se pomoću nožne papučice čime se izbegava kontakt sa poklopcem, što znači da kontejneri nakon upotrebe ostaju zatvoreni čime je onemogućeno rasipanje otpada.

U Gradskoj čistoći kažu da se zamena starih, dotrajalih i oštećenih kontejnera u Beogradu obavlja redovno, u skladu s potrebama, te apeluju na sugrađane da pravilnim korišćenjem kontejnera pomognu da oni budu što duže u upotrebi.

Napominju da je dovoljno da u njih ne odlažu šut i drugi građevinski otpad, kabasti otpad, nedovoljno ugašeni pepeo i žar što su najčešći uzroci oštećenja i izazivanja vatre koja dovodi do trajnog uništenja kontejnera.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike