Provozajte se "smećarcima": U subotu tradicionalna akcija "Dan otvorenih vrata" u JKP "Gradska čistoća" za najmlađe Beograđane!

19.10.2022

21:36

0

Mališani će čuti i priču o ekološkim junacima iz animiranih crtanih filmova "Reciklosaurusi" i "Reciklotroni"

Provozajte se "smećarcima": U subotu tradicionalna akcija "Dan otvorenih vrata" u JKP "Gradska čistoća" za najmlađe Beograđane!
c4625d0b416d0621c1697c8d388b4746_5782401256 - Copyright Beoinfo

JKP "Gradska čistoća" u subotu, 22. oktobra, od 9.30 do 13 časova organizuje tradicionalnu akciju "Dan otvorenih vrata", saopštavaju iz ovog gradskog preduzeća.

Kapije preduzeća će tog dana biti otvorene za beogradske mališane koji žele da posete "Čistoću" i iskoriste jedinstvenu priliku da se u obezbeđenom krugu preduzeća provozaju omiljenim "smećarcima".

Pored vožnje, najmlađi Beograđani će moći da nauče ili se podsete šta je to reciklaža, zašto je važna, kako se pravilno odlaže otpad, ko su ljudi koji brinu o čistoći prestonice i šta zajedno možemo da uradimo kako bi Beograd bio još čistiji i uredniji grad. 

"Dan otvorenih vrata" je omiljena akcija najmlađim Beograđanima, jer im se pruža jedinstvena prilika da se provozaju u vozilima koja viđaju svakoga dana i koja obožavaju.

JKP "Gradska čistoća" sa velikim zadovoljstvom organizuje ovakve akcije, jer su one jedan od načina podizanja svesti o značaju očuvanja životne sredine, a najčešće su usmerene na najmlađe, jer su upravo oni najveći potencijal promene društva kada je reč o ekološkoj osvešćenosti.

Mališani će čuti i priču o ekološkim junacima iz animiranih crtanih filmova "Reciklosaurusi" i "Reciklotroni". Videće kojim se to vozilima suzbijaju komarci i krpelji, ali i čuti kako i zašto se to radi, kako se peru kontejneri, kada se i kako peru i čiste ulice, uklanja sneg, raščišćavaju "divlje" deponije, a i sami će moći da se oprobaju u rukovanju elektrousisivačima i elektrotrotinetima.

Posetioce na edukativno-zabavnom vikendu očekuju pokloni, zakuska i osveženje. 

JKP "Gradska čistoća" poziva sugrađane na upoznavanje, druženje i edukaciju o tome kako da zajedno u budućnosti više brinemo o čistoći glavnog grada Srbije, navodi se u saopštenju. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike