Zemunci dobijaju nove kontejnere: Danas je započeta akcija zamene 300 dotrajalih

28.09.2022

07:34

0

Svi novi kontejneri se otvaraju pomoću nožne papučice

Zemunci dobijaju nove kontejnere: Danas je započeta akcija zamene 300 dotrajalih
dumpster-gd40ff0194_1280 - Copyright Printscreen Youtube/Новости отовсюду

JKP "Gradska čistoća" nastavlja akciju zamene starih i dotrajalih kontejnera potpuno novim na teritoriji beogradskih opština, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Danas je započeta akcija zamene 300 dotrajalih kontejnera u gradskoj opštini Zemun. Ovi kontejneri će biti zamenjeni potpuno novim i funkcionalnim kontejnerima zapremine 1,1 kubik koji će poboljšati komunalne usluge odlaganja otpada i pozitivno uticati na izgled prestoničkih ulica.

Svi novi kontejneri se otvaraju pomoću nožne papučice. Na taj način se izbegava kontakt sa poklopcem kontejnera, što znači nakon upotrebe ostaju zatvoreni, čime je onemogućeno rasipanje otpada.

Printscreen/ Youtube, DW Fokus
 

U glavnom gradu u ovom trenutku postoji nešto više od 30.000 sudova za odlaganje komunalnog otpada u deset gradskih opština koje su u nadležnosti Javnog komunalnog preduzeća "Gradska čistoća".

Zamena starih, dotrajalih i oštećenih sudova za odlaganje komunalnog otpada novim obavlja se redovno. Ovi sudovi su gradski inventar, pripadaju svim Beograđanima i predstavljaju jednu od ključnih karika u održavanju higijene grada.

JKP "Gradska čistoća" apeluje na sve građane da ulože dodatni trud kako bi kontejneri ostali očuvani i u funkciji. 

- Dovoljno je da se u ove kontejnere ne odlaže šut i drugi građevinski otpad, kabasti otpad, nedovoljno ugašeni pepeo i žar, što su inače najčešći uzroci oštećenja i izazivanja vatre koja ih trajno uništava - piše u saopštenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike