Ekipe JKP "Gradska čistoća" nastavljaju akciju: Novi džambo-kontejneri na Zemunskom keju

13.10.2022

07:58

0

Iz ovog komunalnog preduzeća apeluju na sve građane da pravilno odlažu otpad kako bi kontejneri što duže zadržali izgled i funkciju

Ekipe JKP "Gradska čistoća" nastavljaju akciju: Novi džambo-kontejneri na Zemunskom keju
af31dee9311f543abce46e1bc9e9fa48_9935466591 - Copyright Beoinfo

Ekipe JKP "Gradska čistoća" nastavljaju akciju zamene starih i dotrajalih kontejnera potpuno novim na teritoriji beogradskih opština, saopštavaju iz ovog gradskog preduzeća.

U toku današnjeg dana na Zemunskom keju biće zamenjeno 16 dotrajalih džambo-kontejnera zapremine 3,2 kubika sa isto toliko potpuno novih i funkcionalnih kontejnera istog tipa i zapremine.

Zamena starih, dotrajalih i oštećenih sudova za odlaganje komunalnog otpada novim obavlja se redovno praćenjem potreba na terenu. Ovi sudovi predstavljaju jednu od glavnih karika u održavanju higijene grada.

JKP "Gradska čistoća" apeluje na sve građane da pravilno odlažu otpad kako bi kontejneri što duže zadržali izgled i funkciju. To znači da u ove kontejnere ne odlažu šut i drugi građevinski otpad, kabasti otpad, nedovoljno ugašeni pepeo i žar, što su najčešći uzroci oštećenja i izazivanja vatre koja dovodi do trajnog uništenja kontejnera.

Osim zamene kontejnera, promena tehnologije odnošenja otpada je česta aktivnost "Gradske čistoće". Džambo-kontejner zapremine 3,2 kubika menja čak tri klasična nadzemna suda od 1,1 kubik, što doprinosi poboljšanju komunalne usluge odlaganja otpada i pozitivno utiče na izgled prestoničkih ulica.

Ovi kontejneri zauzimaju manji deo javne površine, a zaprimaju veće količine otpada. Poklopci džambo-kontejnera su uvek zatvoreni pa životinje lutalice i ptice ne mogu osipati otpad van kontejnera, koji se inače otvara pomoću nožne papuče, što sugrađanima znatno olakšava njihovu upotrebu.

Pored unapređenja komunalnih efekata, džambo-kontejneri imaju tu prednost da ne poseduju točkiće, pa je njihovo pomeranje, izuzev kamionima "Gradske čistoće", gotovo onemogućeno. Nesavesnim izmeštanjem kontejnera dovode se u opasnost učesnici u saobraćaju, a nova tehnologija odlaganja otpada u džambo-kontejnere rešava i ovaj problem, saopštavaju iz "Čistoće".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike