Odlaže se postavka novogodišnje rasvete u Beogradu: Evo kada će prestonica zasijati ove zime!

25.10.2022

18:57

0

Za tu tačku dnevnog reda današnje sednice gradskog parlamenta glasalo je 57 odbornika, protiv je bilo 18, a uzdržanih nije bilo

Odlaže se postavka novogodišnje rasvete u Beogradu: Evo kada će prestonica zasijati ove zime!
Copyright Tanjug/Jaroslav Pap

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su danas Informaciju o odlaganju početka grejne sezone i racionalizaciji potrošnje električne energije za novogodišnju rasvetu.

Za tu tačku dnevnog reda današnje sednice gradskog parlamenta glasalo je 57 odbornika, protiv je bilo 18, a uzdržanih nije bilo.

U Infomaciji se navodi da je imajući u vidu novonastalu situaciju sa snabdevanjem energentima potrebno doneti odgovarajuće mere u cilju neophodnosti štednje energenata zbog postojanja opasnosti od potpunog prekida u snabdevanju, do čega bi moglo doći zbog globalne energetske krize.

24sedam Lj.S.
 

Podseća se da se pravilima o radu distributivnog sistema toplotne energije JKP "Beogradske elektrane" predviđeno da se isporuka toplotne energije u toku grejnog dana može prekinuti u slučajevima povoljne spoljašnje temperature spoljašnjeg vazduha (iznad 15 stepeni).

Beogradskim elektranama se nalaže da ne započinju isporuku toplotne energije krajnjim korisnicima dok god je prognozirana povoljna spoljašnja temperatura, a Gradskom štabu za vanredne situacije nalaže se da u skladu sa vremenskim prilikama svakodnevno daje preporuku Elektranama o početku grejne sezone.

Javnom preduzeću Javno osvetljenje nalaže se da u cilju uštede električne energije i potrebe restriktivnog ponašanja prema potrošnji energenata novogodišnju rasvetu postavi od 15. decembra do 15. januara sledeće godine i to samo u centralnim gradskim celinama.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike