Grejna sezona u Beogradu počinje 1. novembra: Šapić - "odluka o odlaganju dobra i racionalna"

25.10.2022

12:33

0

Autor: L. Đ. T.

Da bi imali neku vrstu kredita pokušali smo da u ovih 15 dana malo uštedimo, jer je zaista toplo i zaista je moglo da se prođe tih 15 dana bez grejanja - kaže prvi čovek grada

Grejna sezona u Beogradu počinje 1. novembra: Šapić - "odluka o odlaganju dobra i racionalna"
Topli radijatori - Copyright Profimedia

Grejna sezona u Beogradu počeće 1. novembra, najavio je danas gradonačelnik Aleksandar Šapić na sednici Skupštine grada Beograda.

On je istakao da je do odlaganja došlo zbog toplog vremena. Naglasio je i da novac koji smo sada uštedeli, možemo da iskoristimo u budućnosti, ukoliko dođe do skoka cene derivata.

- Cena energenata praktično nije porasla u Srbiji, a svuda u svetu jeste. U brojnim zemljama građani protestuju zbog povećanja cena, a kod nas se to nije desilo, zato što država na razne načine, subvencije, pokušava da rastereti građane. Zbog toplog vremena smo početak grejne sezone pomerili za 15 dana, da bi novac koji sad uštedimo uoptrebili ako dođe do skoka cene derivata - rekao je Šapić.

Beoinfo
Aleksandar Šapić

On je istakao da je odlukao odlaganju grejne sezone "dobar, racionalan i domaćinski potez".

- Imamo informacije da će toplo vreme biti još ovih nekoliko dana, a 31. oktobra ćemo ući u tople probe i od 1. novembra će da krene grejanje - rekao je Šapić i podsetio da kada je spoljna temperatura iznad 15, 16 stepeni, grejanje se u tom slučaju samo blokira.

Šapić je dodao da je donošenje odluke o odlaganju grejne sezone pokušao da objasni javnosti i da se, kako je rekao, nije skrivao ni iza Gradskog veća ni iza Štaba za vanredne situacije.

- Da bi imali neku vrstu kredita pokušali smo da u ovih 15 dana malo uštedimo, jer je zaista toplo i zaista je moglo da se prođe tih 15 dana bez grejanja. Da li bi bilo sjajno da smo ga pustili? Bilo bi sjajno, otvarali bismo prozor kad je vruće, išlo bi grejanje, ali bi time ugrozili kućni budžet svake porodice sutra, jer bi došli možda u situaciju da mora da nam skoči cena grejanja u toku sezone - zaključio je Šapić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike