Rekonstrukcija Bulevara patrijarha Pavla ušla u četvrtu godinu: Još uvek nije poznato kada će radovi biti gotovi

23.09.2022

07:30

0

Rokovi su do sada probijani nekoliko puta

Rekonstrukcija Bulevara patrijarha Pavla ušla u četvrtu godinu: Još uvek nije poznato kada će radovi biti gotovi
bulevar patrijarha pavla 24sedam goran sivački (8) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Kada će biti gotovi radovi na Bulevaru patrijarha Pavla, još uvek se ne zna. Rekonstrukcija ove saobraćajnice izgleda kao gradnja Skadra na Bojani, rokovi su već nekoliko puta probijani, a kada će Most na Adi konačno biti spojen sa Rakovicom i dalje je neizvesno.

Naime, neimari su zagazili u četvrtu godinu izvođenja radova, a iako je oktobar dat kao novi rok, čini se da ni tada rekonstrukcija neće biti završena, pošto je već skoro kraj septembra, a radovi su daleko od završetka. 

Na ovom gradilištu završene su obe kolovozne trake sa instalacijama, kao i postavljanje svetlosne signalizacije. Preostalo je još da se izvedu radovi u zoni tramvajske baštice, postavljanje ivičnjaka, odvodnjavanje, asfaltiranje trotoara, kao i instalacije javnog osvetljenja i ozelenjavanje.

24sedam/Goran Sivački
 

Iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju sredinom marta ove godine za 24sedam su istakli da bi radovi na Bulevaru patrijarha Pavla trebalo da budu završeni u maju, ali to se nije dogodilo.

Maj je prošao, sada će i oktobar, a zbog čega radovi još uvek nisu završeni - niko ne zna.

Tek kada se Bulevar patrijarha Pavla poveže sa Mostom na Adi, građani će umesto da skreću levo pored Topčiderskog parka i prema Teodora Drajzera, što je inače usko grlo, ići pravo Bulevarom sa četiri trake i obilaziti Topčiderski park.

Zbog čega radovi kasne?

Prva faza radova će spojiti put za Košutnjak sa Ulicom Pere Velimirovića, druga i ključna faza bi spojila taj potez sa Mostom na Adi kod Hipodroma, dok je u trećoj fazi planirano da se Bulevar patrijarha Pavla produži do Vidikovca.

24sedam/Goran Sivački
 

Radovi na deonici od Ulice Pere Velimirovića do Topčidera, dužine 1,8 kilometara, počeli su u septembru 2019, a rokovi su do sada probijani nekoliko puta.

Nadležni su prvobitno kao rok za završetak radova najavili proleće 2021, ali je on ipak pomeren za septembar iste godine. Međutim, ni tada nije bilo sve završeno.

Kao izgovor za kašnjenje radova u Direkciji su naveli projektnu dokumentaciju koja nije bila u skladu sa stvarnim položajem postojećih podzemnih instalacija. 

Prema njihovim rečima, nepredviđeni poslovi iziskivali su i odlaganje izvođenja pojedinih projektom predviđenih radova, s obzirom na njihovu tehničko-tehnološku povezanost.

- Takođe, organizacija izvođenja radova na vodovodnoj mreži i kišnoj kanalizaciji često je morala da bude korigovana zbog neadekvatnog položaja podzemnih instalacija i obaveze da snabdevanje potrošača vodom bude bez većih prekida - podvukli su svojevremeno za 24sedam u Direkciji, i naglasili da je znatno ograničenje u izvođenju radova izazvala i pandemija virusa korona.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike