Radovi u centru grada i na Novom Beogradu menjaju trase javnog prevoza: Pročitajte detaljne informacije o kretanju autobusa

03.10.2022

11:25

0

Autor: 24sedam

Dnevne i noćne linije će se kretati izmenjeno

Radovi u centru grada i na Novom Beogradu menjaju trase javnog prevoza: Pročitajte detaljne informacije o kretanju autobusa
Autobus - Copyright S.M.S./ATAImages

Zbog stalnih radova u glavnom gradu često dolazi do kolapsa u saobraćaju, kao i do promena u kretanju javnog prevoza. Bilo da je u pitanju redovno održavanje ili neka vrsta renoviranja, evidentno je da utiče na svakodnevni ritam građana.

Sekretarijat za javni prevoz je sada obavestio građane da će u narednom periodu doći do određenih izmena i na autobuskim linijama.

U Bulevaru despota Stefana u opštini Stari grad, od Skadarske do Cetinjske ulice zbog redovnog održavanja, ali i popločavanja trotoara, doći će do izmena u javnom prevozu.

Od raskrsnice sa Francuskom ulicom, do zone raskrsnice sa Ulicom Braće Jugovića doći će do izmene trasa u javnom prevozu.

Vozila sa linija 16, 27E, 35, 58 i 95 i minibus linije E6 će u smeru ka Novom Beogradu i Železniku saobraćati Bulevarom despota Stefana, ulicama Džordža Vašingtona, Francuskom, Trgom republike, Makedonskom, Dečanskom i dalje redovnim trasama, dok će u smeru ka Pančevačkom mostu saobraćati ulicama Dečanskom, Braće Jugovića, Francuskom, Džordža Vašingtona, Bulevarom despota Stefana i dalje redovnim trasama.

M.M./ATAImages
 

Vozila sa linije 27 će i dalje saobraćati na relaciji Studentski trg – Mirijevo 3, vozila sa linija 32E i 43 će i dalje saobraćati na skraćenim trasama do okretnice „Železnička stanica (Pančevački most)”. Vozila sa noćnih linija 27N i 32N će saobraćati na relaciji od Studentskog trga ka Mirijevu i Višnjici ulicama Vase Čarapića, Makedonskom, Braće Jugovića, Francuskom, Džordža Vašingtona i dalje redovnim trasama, a u suprotnom smeru redovnom trasom, odnosno Makedonskom ulicom preko Trga republike do Studentskog trga.

Vozila sa noćne linije 101N će saobraćati na relaciji od Studentskog trga do Padinske skele ulicama Vase Čarapića, Makedonskom, Braće Jugovića, Francuskom, Džordža Vašingtona, Bulevarom despota Stefana i dalje redovnom trasom, dok će u suprotnom smeru saobraćati trasom: Bulevar despota Stefana – Džordža Vašingtona – Francuska – Trg republike – Vase Čarapića – Studentski trg.

I na Novom Beogradu zbog radova dolazi do izmena kretanja javnog prevoza

Iz Sekretarijata za saobraćaj najavljeno je da će tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u Bulevaru Nikole Tesle doći do promena u radu linija javnog prevoza. Radovi će se izvoditi po fazama, gde će u prvoj fazi biti zatvorena desna kolovozna traka u smeru ka Zemunu, na delu od Ušća do prvog prilaza Palati "Srbija" u periodu od 3. do 8. oktobra.

 Za vreme radova u ovoj fazi, vozila sa linija 15, 84, 704, 706 i 707 će se kretati dvosmerno kolovoznom trakom koja je u redovnom režimu namenjena za saobraćaj prema gradu. Vozila sa 60L će se u smeru ka toplani kretati redovnom trasom, a u smeru ka Zelenom vencu trasom linije 60, odnosno iz Ulice sajmište će saobraćati Bulevarom Mihajla Pupina i dalje redovnom trasom.

24sedam/Nenad Vujanović
 

U drugoj fazi koja će trajati od 9. do 13. oktobra zatvoriće se desna kolovozna traka, u smeru ka Zemunu.

Tokom izvođenja radova u ovoj fazi, vozila sa linija 15, 84, 704, 706 i 707 će se kretati dvosmerno kolovoznom trakom koja je u redovnom režimu namenjena za saobraćaj prema gradu.

Stajalište „Palata Srbija” – smer ka Zemunu, privremeno se izmešta na poziciju oko 70 metara ispred redovne pozicije.

Promena režima javnog prevoza zbog izgradnje kružne raskrsnice

Radovi podrazumevaju potpuno zatvaranje zone raskrsnice, zbog čega će vozila javnog prevoza saobraćati izmenjenim trasama.

Na sajtu Sekreterijata za saobraćaj možete detaljnije pogledati koje linije će se saobraćati po izmenjenim trasama.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike