Bizaran incident: Metal odskočio od šina dok je prolazio tramvaj, pa povredio ženu! A evo da li može da dobije neku odštetu?!

31.08.2022

17:45

0

Nezgoda se dogodila juče u 7.20 u Ruzveltovoj ulici

Bizaran incident: Metal odskočio od šina dok je prolazio tramvaj, pa povredio ženu! A evo da li može da dobije neku odštetu?!
povreda tramvaj 1 - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović Profimedia

Incident koji se juče ujutru dogodio u Ruzveltovoj ulici, kada je tramvaj izbacio predmet koji je bio zaglavljen u šinama i tom prilikom jednoj sugrađanki naneo povrede, izazvao je pitanje u javnosti da li ona može da dobije odštetu od JKP GSP "Beograd" ili nekog drugog.

Naime, juče u 7.20 u Ruzveltovoj ulici, kod broja 23, jedna žena je povređena metalnim predmetom koji je, prema njenim rečima, odskočio od šina kada je tramvaj prolazio. 

Kako su za 24sedam rekli iz JKP GSP "Beograd", nije poznato kako se metalni predmet našao na tramvajskoj šini i prouzrokovao povređivanje osobe kraj pruge. 

Tanjug/Miloš Milivojević
 

- Vozač nije bio u mogućnosti da vidi nezgodu koja se dogodila kada je metalni predmet sa šina povredio ženu pešaka, te nije zaustavio vozilo. O celom događaju je saznao kada su ga povređena žena i još jedna osoba koja je bila s njom zaustavile dok se vraćao suprotnim smerom i tada je obavestio dispečerski centar, policiju i Hitnu pomoć - objasnili su iz ovog javnog komunalnog preduzeća za 24sedam.

Iz GSP-a su naveli da je u ovoj nesvakidašnjoj nezgodi ženi povređena desna peta, te da je ona kolima Hitne pomoći prevezena u zdravstvenu ustanovu.

- Referent saobraćaja JKP GSP-a je izašao na teren i konstatovao da metalni predmet nije deo tramvaja niti šinskog sistema - istakli su iz ovog preduzeća.

Kako tražiti odštetu? 

Tanjug/Miloš Milivojević
 

Govoreći o traženju odštete od strane putnika koji je zadobio lakše ili teže povrede u gradskom prevozu, u GSP "Beograd" ističu da su građani osigurani polisom kolektivnog osiguranja putnika.

- U slučaju povrede putnici su dužni da se jave službenom licu prevoznika (vozaču) i da povredu prijave Centru za upravljanje saobraćajem na telefon 366 4040, a nakon toga za svoja prava se obraćaju "Dunav osiguranju" - kažu oni.

24sedam/Goran Sivački
 

Naši sagovornici dodaju da se zahtev za naknadu štete podnosi osiguravajuće kuće.

Ko održava šine u Beogradu?

Za održavanje i čišćenje tramvajskih šina na prestoničkim ulicama zadužena je služba Elektrograđevinske operative GSP-a. 

- Svakodnevno ekipe ove službe kontrolišu i čiste oko 120 kilometara tramvajskih pruga i 200 skretnica i ukrštaja, a posebno posle obilnih padavina i u zonama velikih gradilišta - zaključili su u JKP GSP "Beograd".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike