Treća sednica Skupštine grada Beograda: Razrešeno 14 direktora javnih preduzeća!

18.08.2022

10:57

0

Sednica se održala u Starom dvoru

Treća sednica Skupštine grada Beograda: Razrešeno 14 direktora javnih preduzeća!
Tan2022-8-18_11747587_0 - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

Skupština grada Beograda razrešila je danas, po skraćenom postupku i bez rasprave, 14 direktora javnih gradskih preduzeća i ustanova, i izabrala njihove zamene, glasovima 57 odbornika.

Sa funkcije v. d. direktora Apotekarske ustanove "Apoteka Beograd" razrešena je Jasminka Bjeletić, a na funkciju v. d. zamenika direktora imenovan je Dragan Todorović. Dužnosti je razrešena direktorka Gradskog centra za socijalni rad Zorica Pavlović, koju će kao v. d. direktora zameniti Silvia Alavanja. 

Dosadašnji direktor JP "Putevi Beograda" Dragan Đorđević je podneo ostavku, a na njegovo mesto kao v. d. direktor dolazi Aleksandar Milentijević. 

Tanjug/Miloš Milivojević
Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević

Strahinja Danilović je podneo ostavku na funkciju direktora JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", dok se za v. d. direktora imenuje Radomir Vujadin. 

Ivan Tejić je razrešen dužnosti direktora JKP "Beograd-put", a imenuje se v. d. direktora Vuk Janković. Takođe, dužnosti je razrešena dosadašnja direktorka JP "Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda" Dušica Anđelković, na čije mesto kao v. d. direktora dolazi Milan Vranić. 

Direktor JKP "Infostan tehnologije" Goran Dimitrijević je podneo ostavku, a na njegovo mesto je kao v. d. direktora imenovan Aleksandar Kemiveš. Dosadašnji direktor JKP "GSP Beograd" Radiša Momčilović je razrešen dužnosti, a kao v. d. direktora na tu funkciju dolazi Zoran Šarac. 

Tanjug/Miloš Milivojević
 

Takođe, direktor JP "Gradsko stambeno" Petar Andrijašević je podneo ostavku, a na njegovo mesto kao v. d. direktora stiže Aleksandar Jakšić. 

Dužnosti je razrešena dosadašnja direktorka Urbanističkog zavoda Beograda Vesna Tahov, na čije je mesto kao v. d. direktora postavljen Nikola Mijatović. Ostavku je podneo i Stanko Kantar, dosadašnji direktor Javnog komunalnog preduzeća za izgradnju i obavljanje prevoza putnika metroom i razvoj gradske železnice u Beogradu, na čije mesto kao v. d. direktor dolazi Andreja Mladenović. Ostavku na mesto direktora Centra dečjih letovališta i oporavilišta grada Beograda podnela je Tanja Santrač, dok se za v. d. imenuje Ivan Jegorović.

Tanjug/Miloš Milivojević
Glavni gradski urbanista Marko Stojčić

Odbornici Skupštine grada usvojili su ostavke Marije Leković i Aleksandre Čamagić na funkcije članica Gradskog veća i usvojili predlog gradonačelnika Aleksandra Šapića te izabrali Jovana Jokića i Svetozara Andrića za nove članove Gradskog veća. Marija Leković preuzima novu dužnost kao članica Komisije za planove Grada Beograda.

Šta se još našlo pred odbornicima?

Tanjug/Miloš Milivojević
 

Pred odbornicima se našao i Predlog odluke o izmenama i dopunama odluke o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji Beograda, kao i predlozi rešenja o davanju saglasnosti na nekoliko konačnih nacrta aneksa ugovora o javno-privatnom partnerstvu u obavljanju komunalne delatnosti gradskog, prigradskog i lokalnog prevoza putnika na teritoriji Beograda.

Odbornici su raspravljali i o Predlogu odluke o zabrani postavljanja reklama i drugih natpisa sa spoljašnje strane vozila, kao ni sa unutrašnje strane prozora. 

Osim javnog prevoza, Skupština je odlučivala i o izmeni rešenja o obrazovanju Gradskog štaba za vanredne situacije na teritoriji Grada Beograda, te o davanju saglasnosti na odluku o izmeni i dopuni Statuta JKP "Gradska čistoća" i promeni osnivačkog akta Ustanove socijalne zaštite "Prihvatilište za odrasla i stara lica".

Tanjug/Miloš Milivojević
Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić

Na dnevnom redu se našao i Predlog odluke o načinu i postupku dodele stambene podrške ratnim vojnim invalidima i porodicama palih boraca sticanjem svojine na stanu izgrađenom sredstvima donacije Vlade Japana, kao i Predlog odluke o izmeni odluke o utvrđivanju kategorija korisnika koji plaćaju subvencionisanu cenu komunalnih usluga.

Pred odbornicima su se pronašla i tri izveštaja: Izveštaj o stanju bezbednosti saobraćaja na teritoriji Grada Beograda za 2021. godinu, Izveštaj o realizaciji lokalnog plana upravljanja otpadom Grada Beograda 2021-2030. za 2021. godinu i Izveštaj o radu Gradskog pravobranilaštva Grada Beograda za 2021. godinu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike