Šapić otkrio jedan od glavnih ciljeva vezanih za Beograd: Povodom ove teme neće biti podele građana!

07.03.2022

16:43

0

Šapić je istakao da će jedna od akcija koja će unaprediti čistoću u prestonici biti organizovano čišćenje u svim delovima Beograda, u kome bi učestvovali svi građani

Šapić otkrio jedan od glavnih ciljeva vezanih za Beograd: Povodom ove teme neće biti podele građana!
aleksandar šapić (2) - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

Aleksandar Šapić, prvi na listi "Aleksandar Vučić-Zajedno možemo sve" kaže da je njegova ideja da od Beograda napravi najčistiji grad u Evropi.

- Mislim da kada je ova tema u pitanju neće biti podela među građanima prema stranačkoj, navijačkoj, nacionalnoj, verskoj ili bilo kojoj drugoj pripadnosti, već će svi Beograđani koji vole svoj grad, svoju kuću, učiniti sve da ona bude lepša i čistija - poručio je Šapić.

Dodao je da će jedna od akcija koja će unaprediti čistoću u prestonici biti organizovano čišćenje u svim delovima Beograda, u kome bi učestvovali svi građani.

- Ideja mi je da odredimo jednu subotu u mesecu i da tada svi građani izađu i očiste svoj ulaz, svoj blok, svoj kraj, a da gradske komunalne službe tada pripreme sve što je neophodno za tu akciju. Da pripremimo kese, kao i punktove gde će to što se očisti biti odloženo. Paralelno sa tim Gradska uprava mora da pokaže da podiže kvalitet usluga svih komunalnih službi, ali i svest građana o značaju ove teme - kazao je Šapić.

To je, kako kaže, pravi način bavljenja životnom sredinom, te dodaje: "Kada budemo očistili zemlju, onda ćemo očistiti i vazduh, to ide jedno sa drugim".

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike