TOP 7 beogradskih kupališta: Pogledajte gde možete pobeći od užarenog asfalta

07.08.2022

07:50

0

Tropske vrućine u prestonici ne prestaju danima

TOP 7 beogradskih kupališta: Pogledajte gde možete pobeći od užarenog asfalta
kupalista bgd - Copyright 24sedam/Goran Sivački/Katarina Mihajlović

Temperatura u prestonici već nedeljama ne pada, živa u termometru "skače" i do 40 stepeni, te mnogi Beograđani traže mesta na koja mogu da "pobegnu" od tropskih vrućina i užarenog betona.

Dobra vest je da je Beograd grad koji nudi nekoliko kupališta na kojima građani mogu da se okupaju i rashlade, a novinari portala 24sedam su vam pripremili TOP 7 lokacija na kojima možete da pronađete savršenu dozu osveženja tokom letnje sezone.

1. Ada Ciganlija

Ada Ciganlija, popularno "beogradsko more", sa oko šest kilometara uređenih plaža predstavlja omiljeno mesto mnogih građana tokom letnje sezone. 

Ada je najveće i najposećenije otvoreno kupalište u Srbiji, a uređene plaže i parkovski ambijent u neposrednoj blizini centra grada čine Savsko jezero jedinstvenom i nezaobilaznom lokacijom, kako domaćih tako i stranih posetilaca.

Šetajući duž obale Savskog jezera, naići ćete na brojne kafiće i restorane u kojima se možete osvežiti i pronaći hladovinu. Jedna od prednosti Ade je sasvim sigurno to da ova lokacija u potpunosti odgovara i onima koji žele mir, kao i onima željnim dobre letnje zabave.

2. Lido

Druga po redu najpoznatija beogradska plaža, posle Ade Ciganlije, zemunska oaza Lido na Velikom ratnom ostrvu, otvorila je 2. jula svoja "vrata" za sve posetioce.

Ostrvo se nalazi na manje od pet kilometara od centra Beograda, a peščana plaža i bujna vegetacija idealni su za beg od vrućine. 

Plaža odiše posebnim tropskim duhom, te je ljubitelji prirode obožavaju. Kako bi boravak na obali Dunava bio još prijatniji, Lido je opremljen sa pijaćom vodom, tuševima, terenima i sa nekoliko ugostiteljskih pultova.

3. Ada Međica

Ada Međica je izduženo rečno ostrvo koje pripada opštini Novi Beograd i nalazi se na reci Savi.

Među Beograđanima, Međica je poznata kao lokacija obrasla bujnom vegetacijom, na koju mnogi odlaze sa željom da se maksimalno opuste i uživaju u pravoj prirodnoj atmosferi.

Foto: 24sedam
 

Na Adu Međicu može se doći čamcem sa Ade Ciganlije, kao i sa novobeogradskog Savskog keja, a od centra Beograda udaljena je oko tri kilometra.

Duž celog ostrva izgrađena je betonska staza kojom možete obići celo ostrvo.

4. Bela stena

Vikend naselje Bela stena nalazi na dunavskom ostrvu Forkontumac. Iako udaljena od prestonice samo 12 kilometara, Bela stena pripada Pančevu.

Beograđani vape za oazama za koje niko ne zna, a Belu stenu krasi čuvena peščana plaža na špicu ostrva, i to okrenuta ka Beogradu.

Peščana plaža poput morske, plitka voda, restorani i bujna vegetacija čine je idealnom za izlet van grada.

Ova plaža je divlja i iako nema spasioce i pijaću vodu decenijama privlači veliki broj posetilaca.

5. Gročanska ada

Gročanska ada je rečno ostrvo na Dunavu u opštini Grocka. Predstаvljа prаvu oаzu zа sve ljubitelje netаknute prirode.

Ada je dugačka tri kilometra, široka 500 metara i jedno je od većih šumskih područja na teritoriji grada. Na njoj se nalaze uglavnom starija stabla vrbe, topole, jasena, i u manjem broju bagrem i javor.

6. Tarzan plaža

Nedaleko od Surčina, u selu Progar, nalazi se Tarzan plaža. Kupalište je dobilo ime po kanapu koji visi sa drveta pomoću kojeg najhrabriji kupači uskaču u vodu.

Iznad pontona i betonske plaže možete posetiti restoran i uživati u vašem omiljenom piću.

7. Zabran

U blizini Obrenovca, u istoimenoj šumi, nalazi se Zabran, idealno područje za odmor, ali i rekreaciju, šetnju i mnogobrojne sportske aktivnosti.

Pored par ugostiteljskih objekata, Zabran poseduje i uređenu plažu sa pontonom i tuševima. 

Idealno je mesto za ljubitelje prirode i one koji žele da pobegnu od buke i asfalta.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike