TOP 7 manifestacija tokom leta u Beogradu: Ovo su događaji koje ne treba da propustite!

10.07.2022

08:00

0

Beograd će ovog leta biti u znaku muzičkih i likovnih festivala, ali i filmova

TOP 7 manifestacija tokom leta u Beogradu: Ovo su događaji koje ne treba da propustite!
Kalemegdan - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Beograd je grad koji ima mnogo toga da ponudi, pa se često dešava da i sami Beograđani ne znaju kakve se sve kulturno-umetničke manifestacije održavaju u njihovom glavnom gradu.

Tim povodom novinari portala 24sedam su vam pripremili TOP 7 događaja koji će obeležiti ovo leto u Beogradu.

1. Koncert Andrea Bočelija

Jedan od najpoznatijih tenora današnjice, Andrea Bočeli, 22. jula će, uz pratnju Simfonijskog orkestra RTS-a, održati koncert u Beogradu na vodi.

Slavni tenor će nastupiti u posebno izgrađenoj koncertnoj dvorani na otvorenom, na obali reke Save.

Prepoznat širom sveta kao najvoljeniji tenor, sa preko devedeset miliona prodatih nosača zvuka, svakim novim nastupom pomera granice svetske muzičke scene.

Andrea Bočeli / Profimedia
 

Andrea Bočeli u Beograd stiže posle devet godina, spreman da i ovoga puta zagreje srca publike i pruži joj najkvalitetniji muzički šou koji se u ovom trenutku može videti u svetu, kada je u pitanju spoj klasične i pop muzike.

Za potrebe koncerta svetske muzičke zvezde biće izgrađena koncertna dvorana na platou "Geozavoda", prestižnoj i luksuznoj lokaciji, na kojoj će se prvi put održati ovakav muzički događaj, što će nesumnjivo privući veliku pažnju regionalne i svetske javnosti.

2. Art link festival

Art link festival, ove godine u svom desetom izdanju, kao deo evropske inicijative "Gradovi festivali" i sa motom "Umetnici za prirodu", održava se od 25. juna do 25. septembra na različitim lokacijama u nekoliko gradova u Srbiji i regionu. Festival razvija novu regionalnu platformu za promociju regiona kroz festivalske programe.

Muzika na tvrđavama uz zvuke vode, tema su festivala, koji je deo nove evropske platforme "Gradovi festivali" zajedno sa nekoliko evropskih gradova i festivala u okviru programa Evropske asocijacije festivala.

Art Link Festival Promo/Dušan Stojančević
 

Programi 10. Art link festivala će se ove godine odvijati na Beogradskoj tvrđavi, kao i na tvrđavama Golubac grad, Ram, Pirot, Petrovaradin i Feliks Romulijana. 

3. Bioskop na otvorenom

Ljubitelji bioskopa na otvorenom ovog leta će moći da uživaju u najgledanijim filmovima svakog petka i subote od 17. juna. do 27. avgusta na Sava promenadi pored "Galerije".

Filmofili će imati priliku da uživaju uz 22 besplatna klasika i blokbastera.

Pored dobro poznatih filmova kao što su "Osvetnici", "Boemska rapsodija", "Ocean’s Eleven", "Mulen Ruž" ili "Kazablanka", ovogodišnji letnji program biće obogaćen tematskim i cosplay večerima, kao i Meet&Greet gostovanjima.

24sedam/Goran Sivački
 

Za potpuni ugođaj u kvalitetu projekcije, zvuk će se emitovati preko aplikacije, pa ponesite svoje slušalice. Za gledaoce koji ih ne budu imali, slušalice će biti obezbeđene na licu mesta.

Ulaz je slobodan za sve posetioce, a u okviru bioskopa na otvorenom biće obezbeđeno 150 sedećih mesta. Bioskop će raditi petkom i subotom od 21.30.

4. Leto na Gardošu

Predstavom "Biti Stanoje", koja je održana 2. jula, počela je tradicionalna kulturna manifestacija "Leto na Gardošu", u okviru koje je pripremljen program za sve generacije, u svim izvođačkim žanrovima.

Na ovogodišnjoj manifestaciji, dvadeset prvoj po redu, koja traje do 29. avgusta, biće prikazano ukupno 36 sadržaja.

Facebook/GO Zemun
 

Nedeljom i ponedeljkom su sadržaji za najmlađe, a petkom i subotom predstave i koncerti.

Karte za ovu manifestaciju se mogu kupiti na svim prodajnim mestima "Tiketlajna" i na biletarnici Letnje scene Gardoš sat vremena pre početka predstave.

Za dečje predstave ulaznice plaćaju samo pratioci.

5. Koncerti na zidiću

Dom omladine Beograda ove godine predstavlja jubilarnu, desetu sezonu "Koncerata na Zidiću".

Nezaobilazni deo letnje ponude Beograda tokom prethodne decenije, "Koncerti na Zidiću" postali su institucija za sebe - jedan od omiljenih kulturnih programa Beograđana i gostiju našeg glavnog grada. 

Od 2013. godine Dom omladine je na Platou Milana Mladenovića publici predstavio blizu 250 sastava, među kojima najviše novih muzičkih talenta, ali i mnoštvo već afirmisanih bendova i izvođača iz zemlje i okruženja.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

I ove godine, svakog petka od 20.00 Zidić ispred DOB-a biće mesto susreta, druženja i uživanja u dobrom zvuku. Scena u srcu grada otvorena je za muzičare svih žanrova, sa posebnim osvrtom na mlade kreativce koji stvaraju autorsku muziku.

"Zidić" je među njima posebno omiljen, jer im često pruža prvu priliku da pokažu šta sve umeju pred širokom publikom, slučajnom i namernom, svih generacija.

6. Belgrade Beer Fest

Beer Fest je tradicija duga godinama unazad i predstavlja jedan od najposećenijih festivala u regionu.

Beogradski festival piva godišnje poseti oko 500.000 ljudi, a sama ideja festivala nastala je davne 2003. godine. Održava se u Beogradu svake godine u periodu od 18. do 23. avgusta.

Beer Fest 2022 sigurno će biti izuzetan kao i svake godine, uz najveće izvođače koji će ulepšati pet dana u avgustu. Beer Fest je danas pravi simbol prestonice, a najveća zanimljivost posetiocima jeste odabir žanrova, gde možete čuti rok, pop, metal, hip-hop, rege i elektronsku muziku.

ATAImages/ Antonio Ahel
 

Takođe, ono što mnoge oduševljava jeste sve veća ponuda piva, naročito zanatskih, što je najinteresantnije posetiocima da probaju. Beogradski Beer Fest održava se na Ušću od 2008. godine, a do tada je ova manifestacija bila organizovana na Kalemegdanu.

7. Botanička bašta "Jevremovac"

Biser prestonice i zaboravljeni raj u centru grada - Botanička bašta "Jevremovac", ovog leta ponudiće građanima mnoštvo sadržaja.

Naime, 15. jula će koncert održati grupa "THe Wailers", dok će se od 23. do 30. jula održavati koncerti u okviru CEBEF-a.

Facebook/Botanička bašta "Jevremovac"
 

Tako će Beograđani, ali i posetioci našeg glavnog grada, moći da uživaju uz koncerte Dada Topića, Zvonka Bogdana, Saše Kovačevića, Vasila Hadžimanova, Del Arno Benda, Zoe Kida, kao i Kolje i Grobovlasnika.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike