Četiri meseca od požara na Karaburmi: Porodice dale po 2.000 evra za sanaciju krova, čitava zgrada i dalje smrdi na paljevinu (VIDEO)

04.08.2022

06:35

0

Naša sagovornica kaže da ona od aprila živi u Staroj Pazovi, dok su se ostale porodice smestile kod prijatelja, a jedan komšija je u Šapcu

Četiri meseca od požara na Karaburmi: Porodice dale po 2.000 evra za sanaciju krova, čitava zgrada i dalje smrdi na paljevinu (VIDEO)
viber_slika_2022-08-03_10-02-52-526 - Copyright Privatna arhiva/Katarina Trivunović

Četiri porodice sa Karaburme kojima su stanovi izgoreli u požaru 15. aprila, u Ulici husinskih rudara, i dalje imaju probleme jer njihovi stanovi još uvek nisu uslovni za stanovanje.

Prema rečima stanarke iz jednog od izgorelih stanova Katarine Trivunović, ipak ima pomaka na radovima na izgorelom spratu.

24sedam/Katarina Mihajlović
Zgrada na Karaburmi u kojoj se požar dogodio 

- O svom trošku smo sanirali krov na zgradi. Porodice iz četiri stana su dale po 2.000 evra samo za krov - rekla je Katarina za 24sedam. 

Naša sagovornica dodaje da ona od aprila živi u Staroj Pazovi, dok su se ostale porodice smestile kod prijatelja, a jedan komšija je u Šapcu. 

- Opštinu Palilula sam ja, kao upravnica ovog stambenog objekta, zamolila da nam barem okreče unutrašnje zidove zgrade, jer se unutra i dalje oseća miris požara i dima - kazala je ona. 

Porodicama po 240.000 dinara 

24sedam/Katarina Mihajlović
Katarina Trivunović

U maju su ugrožene porodice dobile po 240.000 novčane pomoći, i to na inicijativu Miroslava Ivanovića, predsednika opštine Palilula. 

Sastanak je tada održan sa predstavnicima stanara, Darkom Glavašem, sekretarom Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa s građanima, i Petrom Andrijaševićem, direktorom JP "Gradsko stambeno".

Stanari su tada izložili probleme s kojima se suočavaju nakon što su preko noći ostali bez svojih domova, kao i o situaciji u zgradi u kojoj su se i njihove komšije našle u nevolji.

- Imamo veliko razumevanje za nesreću koja se desila. Na svu sreću nije bilo žrtava i Opština želi da pomogne svakom svom građaninu. Iz tog razloga Opština je odmah inicirala kod Centra za socijalni rad Palilula da se u najkraćem roku svakoj od četiri porodice kojima su izgoreli stanovi uplati pomoć u iznosu od po 240.000 dinara - kazao je u maju predsednik opštine Ivanović.

Porodice su nedavno dobile i po 100.000 dinara na humanitarnom takmičenju "Lord kup 2022", koje je održano tokom vikenda u Krnjači. 

Ova tradicionalna manifestacija se održava zadnjih pet godina u saradnji sa GO Palilula, a dobri građani su odlučili da ove godine novčana sredstva prebace na žiro račun ugroženih porodica sa Karaburme. 

Ostali bez ičega preko noći 

Inače, do paljevine je najverovatnije došlo zbog instalacija na frižideru, a u trenutku požara samo je jedna stanarka, Katarina Trivunović, bila u svom stanu, na petom spratu. Vatrena stihija je progutala četiri stambena objekta. 

- Probudio me je miris dima koji sam osetila u svom stanu. Izašla sam iz stana i pokušala da dozovem komšije, da vidim o čemu se radi, niko se nije odazvao... Pozvala sam policiju i vatrogasce, koji su došli tek posle malo manje od sat vremena, a požar su gasili oko 45 minuta - rekla je Katarina tada za 24sedam

Četiri meseca nakon stravičnog požara, u kojem povređenih nije bilo, stanari su dosad uspeli samo krov da saniraju, zbog nedovoljne količine novca.

Građani koji žele da pomognu porodicama kojima su stanovi izgoreli, novac mogu da doniraju na broj računa stambene zajednice: 200-3005980101033-24.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike