Peščana plaža, netaknuta priroda i pogled koji ostavlja bez daha! Evo na kojim gradskim kupalištima možete pronaći spas od tropskih vrućina

04.07.2022

08:12

0

Ada Ciganlija, popularno "beogradsko more", sa oko šest kilometara uređenih plaža predstavlja omiljeno mesto mnogih građana tokom letnje sezone

Peščana plaža, netaknuta priroda i pogled koji ostavlja bez daha! Evo na kojim gradskim kupalištima možete pronaći spas od tropskih vrućina
Tan2022-6-4_172742180_6 - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

Tropske vrućine u Beogradu ne prestaju, živa u termometru iz dana u dan skače sve više, te su mnogi Beograđani u potrazi za osveženjem i begom od užarenog asfalta. 

Dobra vest je da je Beograd grad koji nudi nekoliko kupališta na kojima građani mogu da se okupaju i rashlade, a novinari portala 24sedam su vam pripremili spisak nekoliko idealnih lokacija na kojima možete da pronađete savršenu dozu osveženja tokom letnje sezone.

Ada Ciganlija

Ada Ciganlija, popularno "beogradsko more", sa oko šest kilometara uređenih plaža predstavlja omiljeno mesto mnogih građana tokom letnje sezone. 

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Ada je najveće i najposećenije otvoreno kupalište u Srbiji, a uređene plaže i parkovski ambijent u neposrednoj blizini centra grada čine Savsko jezero jedinstvenom i nezaobilaznom lokacijom, kako domaćih tako i stranih posetilaca.

Šetajući duž obale Savskog jezera, naići ćete na brojne kafiće i restorane u kojima se možete osvežiti i pronaći hladovinu. Jedna od prednosti Ade je sasvim sigurno to da ova lokacija u potpunosti odgovara i onima koji žele mir, kao i onima željnim dobre letnje zabave.

Lido

Druga po redu najpoznatija beogradska plaža, posle Ade Ciganlije, zemunska oaza Lido na Velikom ratnom ostrvu, otvorila je 2. jula svoja "vrata" za sve posetioce.

Ostrvo se nalazi na manje od pet kilometara od centra Beograda, a peščana plaža i bujna vegetacija idealni su za beg od vrućine. 

24sedam/ Jovana Beloica
 

Plaža odiše posebnim tropskim duhom, te je ljubitelji prirode obožavaju. Kako bi boravak na obali Dunava bio još prijatniji, Lido je opremljen sa pijaćom vodom, tuševima, terenima i sa nekoliko ugostiteljskih pultova.

Ada Međica

Ada Međica je izduženo rečno ostrvo koje pripada opštini Novi Beograd i nalazi se na reci Savi.

Među Beograđanima, Međica je poznata kao lokacija obrasla bujnom vegetacijom, na koju mnogi odlaze sa željom da se maksimalno opuste i uživaju u pravoj prirodnoj atmosferi.

Na Adu Međicu može se doći čamcem sa Ade Ciganlije, kao i sa novobeogradskog Savskog keja, a od centra Beograda udaljena je oko 3 km.

24sedam
 

Duž celog ostrva izgrađena je betonska staza kojom možete obići celo ostrvo.

Bela Stena 

Vikend naselje Bela stena nalazi na dunavskom ostrvu Forkontumac. Iako udaljena od prestonice samo 12 kilometara, Bela stena pripada Pančevu.

Beograđani vape za oazama za koje niko ne zna, a Belu stenu krasi čuvena peščana plaža na špicu ostrva, i to okrenuta ka Beogradu.

Peščana plaža poput morske, plitka voda, restorani i bujna vegetacija čine je idealnom za izlet van grada.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Go2 Serbia (@go2_serbia)

Ova plaža je divlja i iako nema spasioce i pijaću vodu decenijama privlači veliki broj posetilaca.

Gročanska ada 

Gročanska ada je prava oаza zа sve ljubitelje netаknute prirode. Ovo rečno ostrvo na Dunavu u opštini Grocka ostaviće vas bez daha.

Ada je dugačka oko 3 kilometra, široka oko 500 metara i jedno je od većih šumskih područja u ovom delu Beograda. 

Zabran

Ovo jedinstveno izletište nalazi se u neposrednoj blizini Obrenovca.

Idealno je za ljubitelje prirode i one koji žele da pobegnu od buke i asfalta. Šetalište sa odmorištima pored puta, sa izletničkim drvenim klupama i natkrivenim stolovima, dovodi do plaže na Savi sa uređenim prilazima vodi, tuševima i pontonima.

Duboki potok

Jezero Duboki potok nalazi se samo par kilometara od centra Barajeva, na 27 kilometara od Beograda. Mesto je bogato većim brojem malih reka i potoka i još uvek spada u područje sa nezagađenom životnom sredinom.

Okruženo šumom ovo kupalište ima uređenu šljunkovitu plažu sa restoranom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike