Leto je stiglo u Beograd: Pogledajte koje vas top tri besplatne stvari očekuju ove sezone na Adi Ciganliji

27.06.2022

20:00

0

Pored školice plivanja za najmlađe, svake nedelje od 18 časova oraganizuju se i časovi joge koje mogu da pohađaju svi građani

Leto je stiglo u Beograd: Pogledajte koje vas top tri besplatne stvari očekuju ove sezone na Adi Ciganliji
24sedam/Katarina Mihajlović

Sezona kupanja na popularnom "beogradskom moru" Adi Ciganliji danas je zvanično počela, a ovog leta Beograđane, ali i posetioce prestonice, očekuje nekoliko zanimljivih sadržaja uz koje mogu da uživaju potpuno besplatno.

Naime, kako su za 24sedam rekli iz JP "Ada Ciganlija" ovog leta građanima su, pored kupanja u Savskom jezeru, na raspolaganju i tri besplatna programa.

- Već nekoliko sezona u ponudi imamo besplatne sadržaje za naše sugrađane. Ove godine smo organizovali besplatnu školicu plivanja pod nazivom "Zaplivaj bezbedno 2022", a kao i svake godine do sada, u tome nam podršku za realizaciju daje Sekretarijat za sport i omladinu - kažu za 24sedam iz JP "Ada Ciganlija".

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Školica se realizuje svakog dana počevši od 1. jula do 31. avgusta u terminima od 8.30 do 10.30 časova kod malog bazena za neplivače na početku prve plaže. 

- Školica obuhvata bazični i napredni nivo. Sva deca školskog uzrasta imaju mogućnost da uz đačku knjižicu pohađaju časove plivanja besplatno - kažu iz JP "Ada Ciganlija".

Pored plivanja za najmlađe, svake nedelje od 18 časova oraganizuju se i besplatni časovi joge koje mogu da pohađaju svi građani.

- Posetioci mogu da uživaju u stručno vođenim časovima joge sa instruktorima Joga saveza Srbije. Učesnici će nedeljno popodne provesti u prelepoj prirodi uz blagu fizičku aktivnost, tehnike joga disanja i relaksacije, uz stručno vođstvo instruktora joge sa nacionalnom licencom. Čas se održava u Joga parku i traje oko 90 minuta - kažu iz JP "Ada Ciganlija" za 24sedam.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Za najstarije sugrađane svake nedelje od 10 časova organizuje se program "Aktivnosti za treće doba".

- To su aktivnosti uz lagano vežbanje i pešačenje za osobe starijeg životnog doba. Namera ovog projekta jeste da se podstakne fizička aktivnost starijih osoba da ostanu vitalne i zdrave u zrelim godinama. Program vode sportski stručnjaci i saradnici Asocijacije "Sport za sve" - navode iz JP "Ada Ciganlija".

Pored ovih organizovanih sadržaja, građani mogu besplatno da koriste i terene za košarku, fudbal, odbojku, kao i teretanu na otvorenom i biciklističku stazu.

Bonus video

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi