Ada Ciganlija vas zove! Zvanično otvorena sezona - "beogradsko more" već jutros vrvelo od kupača (FOTO)

27.06.2022

09:20

0

Od pre dva dana primenjuje se letnji red vožnje u javnom linijskom prevozu putnika do ovog prestoničkog odmarališta

Ada Ciganlija vas zove! Zvanično otvorena sezona - "beogradsko more" već jutros vrvelo od kupača (FOTO)
Ada Ciganlija, otvaranje sezone 2706 2022 foto kaca (42) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Ada Ciganlija iliti kako ga pojedini zovu "beogradsko more", od danas, 27. juna dočekuje svoje posetioce spremno, jer zvanično počinje sezona kupanja.

Reporteri 24sedam obišli su Adu i zabeležili kadrove sa ove prestoničke lepotice, koja sve posetioce, i ove, kao i prethodnih godina dočekuje širom otvorenih ruku.

Prvog letnog ponedeljka u ovoj godini, a poslednjeg u ovom mesecu, suncem obasjana Ada Ciganlija i lepo najavljeno vreme izmamili su već u ranim jutarnjim časovima mnogobrojne sugrađane. 

Stariji, mlađi ali i oni najmlađi, u pratnji roditelja, jutros su zaplivali Adom Ciganlijom, uživali u suncu i temperaturi koja je još prijatnija u jutarnjim časovima, kada je i kako svi lekari ističu, i najbolje i najbezbednije uživati u njemu.

Bilo je onih koji su došli da se okupaju i rashlađeni uđu u ovu sedmicu, ali i onih koji su se samo sunčali, kako bi verovatno "nabacili" boju i tako spremni ušli u leto, i još toplije dane.

Primetili smo da su tu već i spasioci, koji prethodnih dana nisu bili tu, jer sezona nije zvanično počela, a kada se i između ostalog upravo zbog toga preporučivalo da se ne kupa u "beogradskom moru".

Ipak, ono što mnogi kupači ove godine kao i prethodnih moraju da imaju na umu jeste da je kupanje na ovom izletištu ograničeno na period od 10 do 19 časova, odnosno, to znači, da će u tom periodu biti spasioci, ekipe Hitne pomoći, patrole Komunalne milicije, a sve u cilju bezbednosti sugrađana i posetilaca.

Na bazenima sezona uveliko počela

Bazeni u Beogradu polako su počeli da otvaraju sezonu, pa su oni najveći zaljubljenici u plivanje i uživanje u vodi mogli već da se osveže tokom prethodnih letnih dana.

Tanjug/Dragan Kujundžić
 

24sedam je već pisao o tome kakve su cene i kada su tačno počeli bazeni sa radom, a to možete pročitati OVDE.

Do Ade - lakše i brže

Podsetimo, od subote, 25. juna, primenjuje se letnji red vožnje u javnom linijskom prevozu putnika, saopštili su iz Sekretarijata za javni prevoz. Sa radom počinju letnje sezonske linije na teritoriji grada Beograda:

1. ADA 1 (Trg republike – Ada Ciganlija – Vidikovac);

2. ADA 2 (Zemun/Kej oslobođenja/ – Ada Ciganlija);

3. ADA 3 (Konjarnik – Ada Ciganlija);

4. ADA 4 (Mirijevo – Ada Ciganlija);

5. ADA 5 (Bežanijska kosa – Ada Ciganlija).

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Ipak, kako je navedeno u Sekretarijatu, sezonske linije ADA (1–5), kada su loši vremenski uslovi i značajno smanjen broj posetilaca na Adi Ciganliji, biće redukovane ili privremeno obustavljene.

Važeće redove vožnje za sve linije putnici mogu videti na sajtu Sekretarijata za javni prevoz www.bgprevoz.rs.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike