"Spojićemo Prokop sa metroom": Ministar građevinarstva o izazovima u najvećem projektu u Beogradu

28.06.2022

15:15

1

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture danas je razgovarao sa timom francuske kompanije "Ežis" u Lionu

"Spojićemo Prokop sa metroom": Ministar građevinarstva o izazovima u najvećem projektu u Beogradu
Tan2022-6-28_153959676_3 - Copyright FOTO TANJUG/ MGSI/ DJORDJE KRSTIC

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović posetio je danas Lion i razgovarao sa timom francuske kompanije "Ežis", koja učestvuje u izgradnji metroa u Beogradu, o mogućnostima kako da se glavna železnička stanica u Prokopu spoji sa metroom.

Momirović je u centrali "Ežisa" razgovarao o realizaciji projekta Beogradski metro, sastao se sa generalnim direktorom "Ežisa" Oliverom Buvarom i obišao radove na izgradnji železničke stanice u Lionu, kao i radove na izgradnji linije B metroa.

FOTO TANJUG/ MGSI/ DJORDJE KRSTIC
 

 

- Pokušavamo da vidimo kako su oni uspeli da spoje svoju železničku stanicu sa gradskim metroom i to je jedan od izazova koji mi moramo da rešimo na našem projektu Beogradskog metroa - rekao je ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

FOTO TANJUG/ MGSI/ DJORDJE KRSTIC
 

 

- Drago mi je da su svi videli koliko smo čvrsto rešeni da realizujemo projekat Beogradskog metroa koji je jedan od najvećih projekata koji Vlada Srbije realizuje u ovom trenutku. I on neće biti kompletno završen ako ne spojimo našu centralnu železničku stanicu Prokop sa metroom. Mi ćemo to uraditi, to je naša čvrsta odluka, a i nalog predsednika Republike - poručio je Momirović.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike