Deca Beograda: Marija Jelić - Od Matematičke gimnazije i srednje muzičke škole do najistaknutije srpske operske zvezde!

05.06.2022

18:20

0

Marija je završila Matematičku gimnaziju i srednju muzičku školu "Kosta Manojlović" za flautu i solo pevanje

Deca Beograda: Marija Jelić - Od Matematičke gimnazije i srednje muzičke škole do najistaknutije srpske operske zvezde!
Marija Jelic photo Nebojsa Babic 2 - Copy - Copyright Marija Jelić Promo/Nebojša Babić

Rođena Beograđanka i naijstaknutija srpska operska zvezda Marija Jelić nastupiće pred domaćom publikom 8. juna u Kolarčevoj zadužbini uz orkestar i hor Ministarstva odbrane - umetnički ansambl "Stanislav Binički", kojim će dirigovati italijanski dirigent, maestro Marko Boemi.

Marija je rođena 23. februara 1993. godine u Beogradu, gde je završila Matematičku gimnaziju i srednju muzičku školu "Kosta Manojlović" za flautu i solo pevanje. Nakon toga, ona upisuje i završava Elektrotehnički fakultet u prestonici i nastavlja da uči pevanje kod prvakinje opera Narodnog pozorišta u Beogradu Jasmine Trumbetaš Petrović.

Marija Jelić, koncert u Karnegi holu/Promo
 

U Narodnom pozorištu 2017. polaže audiciju za operski studio i počinje da peva male, srednje i glavne uloge u operskim produkcijama. Trenutno završava operski studio, u međuvremenu magistrira i opersko pevanje. Njen mentor je operska primadona iz Metropoliten opere Dženifer Rouli, kod koje trenutno uči pevanje.

Svoj prvi solistički resital Marija je imala u Kur-salonu u Banji Koviljači. Pored toga izdvajaju se i koncerti u Kulturnom centru na Čukarici, Kulturnom centru u Rakovici, Domu vazduhoplovstva Zemun, Atrijumu Narodnog muzeja u Beogradu, Muzeju Narodnog pozorišta u Beogradu, Maloj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, Kulturnom centru Beograda, Studentskom kulturnom centru ...

Marija je pevala na značajnom broju koncerata: "La Divina" sa orkestrom Ministarstva odbrane - umetničkim ansamblom "Stanislav Binički" na Kolarcu, u Beogradskoj filharmoniji prolećni koncert sa Kineskim orkestrom prijateljstva, Lid koncert Rahmanjinovih pesama na Beogradskom letnjem festivalu u Kombank dvorani i koncerti u drugim gradovima Srbije. Pevala je i u Kulturnom centru u Parizu i Kur-salonu u Beču sa Bečkim kamernim orkestrom. Pevala je i na gala operskom koncertu na zatvaranju operskog festivala u Nemačkoj. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike