Deca Beograda: Ljubica Kecman - od Zvezdinog "deteta" do trijumfa u inostranstvu

12.06.2022

17:30

0

Sa svojih 13 godina stiže u "Zvezdu", te je za prvi tim zaigrala 2009. godine

Deca Beograda: Ljubica Kecman - od Zvezdinog "deteta" do trijumfa u inostranstvu
kecman - Copyright MN Press

Odbojkašica Srbije Ljubica Kecman posle dve godine igranja za Ub odlučila je da karijeru nastavi u Grčkoj.

Mlada sportistkinja rođena je 10. decembra 1993. godine u Beogradu.

Svoje početke je imala u "Radničkom", ali je nakon što se ta škola ugasila, prešla u "Dunav" sa Novog Beograda. Sa svojih 13 godina stiže u "Zvezdu", te je potom za prvi tim zaigrala 2009. godine. 

MN Press
 

U sezoni 2009/10 dobila je šansu na 18 utakmica u svim takmičenjima, te je tada sa svega 15 godina bila deo ekipe koja je stigla do duple krune i finala CEV kupa.

Tokom sledeće sezone, 2010/11, Ljubica dobija ozbiljnu i značajnu ulogu u ekpi, na čak 14 utakmica beleži 94 poena, klub brani trofeje u šampionatu i kupu, a u CEV kupu ekipa stiže do polufinala.

U januaru 2012. godine proglašena je za najbolju odbojkašicu lige. Potom su se nizali uspesi, te je istu titulu ponela i 2013. godine.

U sezoni 2013/14 Zvezda je osvojila Kup Srbije i to peti put uzastopno, a Ljubica Kecman je u finalu protiv Partizan Vizure nanizala 11 poena.

MN Press
 

Crvenu zvezdu napustila je pre sedam godina, prvo je pojačala Targu Mureš iz Rumunije, ubrzo se istakla i u Nemačkoj, pa u Poljskoj, a onda se vratila u Srbiju, te je od 2020. godine igrala za Ub.

- Moj povratak u Srbiju nije bio očekivan, šest godina sam igrala u inostranstvu. Odluka da igram ovde je bila iznenadna, ali se ispostavila kao pravi pogodak za moju karijeru - rekla je svojevremeno Ljubica, ali je naglasila da je igranje u inostranstvu uvek opcija, te upravo sada i potvrđuje to odlaskom u Grčku.

Tokom svoje karijere, prošla je sve mlađe reprezentativne kategorije, a nastupala je i za selekciju Srbije u Evroligi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike